SNPI Blog

Participatie in de praktijk - Infi

Door Pascale Nieuwland-Jansen | donderdag 17 januari 2019

Van medewerker tot mede-eigenaar bij Infi in Utrecht

Uniek moment in de geschiedenis van Infi in Utrecht… Infi medewerkers, de waarmakers zoals zij zelf zo mooi noemen, worden mede-eigenaar!

Lees hier meer

Infi is vanaf vorig jaar de samenwerking met SNPI aangegaan en SNPI heeft Infi geholpen bij het ontwerpen van de participatieregeling. De aftrap van de regeling vond eind 2018 plaatst en in 2019 zal ook een eerste inschrijving plaatsvinden en de medewerkers van Infi kunnen dan ook nog meer certificaten van aandelen bijkopen. SNPI helpt Infi bij alle stappen van start tot finish.

Jaarlijks gaat SNPI met tientallen bedrijven eenzelfde samenwerking aan, voor het maken van participatiekeuzes en ontwerpt SNPI samen met hen de participatieregelingen geheel op maat. Wij praten graag over samenwerken, aangezien elke regeling wordt vormgegeven op basis van ondernemingskeuzes en is niets goed of fout en wij tot bijna 2 jaar actief met de onderneming aan de slag gaat om alles in te richten.

De rol van SNPI is het omzetten van de keuzes in de bijbehorende stukken, de planning, projectmanagement, de Belastingdienst en het inrichten van de communicatie naar het personeel, inclusief de OR.

Het informeren van het personeel en de participatieregeling goed opstarten is heel belangrijk. Uit ervaring weten wij dat een goede start, het halve werk is en bijdraagt aan het succes van de regeling. Een goede start van de regeling vergroot uw participatiegraad (aantal deelnemers) aanzienlijk.

Voor dit hele traject van begeleiding en advies van start tot finish, meestal toch al snel 10 tot 18 maanden heeft SNPI een compleet pakket samengesteld met een vaste prijs (e.e.a. op basis van bedrijfsgrootte).

Overweegt u ook om een participatieplan in te voeren, neem dan eens contact op met SNPI en vraag een vrijblijvend oriëntatiegesprek aan op ons kantoor met één van onze adviseurs. U kunt met hen brainstormen over de mogelijkheden en de totale kosten van een traject van invoering. U kunt uiteraard ook eerst mijn boek Iedereen aandeelhouder lezen.

Iedereen aandeelhouder

 

lees meer

Tags: mede-eigenaarschap, werknemersparticipatie, medewerkersparticipatie, SNPI, aandelen voor medewerkers, aandeelhouderschap, Infi, eigenaarschap

In het nieuws

Door Karen Ubachs | donderdag 10 januari 2019

Goede voornemens. Iedereen heeft ze en zo ook SNPI. Wij willen bijvoorbeeld dit jaar nog meer aandacht besteden aan het informeren van bedrijven die denken aan een aandelenpakket voor hun medewerkers. En we beginnen het jaar goed. RTL Z was op zoek naar iemand die hen meer kon vertellen over investeren in het bedrijf waar je werkt. Vanwege Pascale haar publicaties over aandeelhouderschap van werknemers kwamen ze bij SNPI uit. 

lees meer

Tags: mede-eigenaarschap, werknemersparticipatie, medewerkersparticipatie, SNPI, aandelen voor medewerkers, aandeelhouderschap, goede voornemens, gelukkig nieuwjaar, eigenaar zijn, RTLZ, RTL

Goede bedoelingen

Door Karen Ubachs | donderdag 3 januari 2019

We zijn aan een nieuw jaar begonnen en de lijstjes vol gebeurtenissen van 2018 zien we overal. Zo is er ook een verkiezing voor het ergste kantoorwoord van het jaar gehouden.

lees meer

Tags: mede-eigenaarschap, werknemersparticipatie, medewerkersparticipatie, SNPI, aandelen voor medewerkers, Utrecht, ondernemen, aandeelhouderschap, goede voornemens, gelukkig nieuwjaar, lijstjes, eigenaar zijn, kantoorwoord

Op naar een mooi participatief 2019!

Door Pascale Nieuwland-Jansen | donderdag 20 december 2018

Het SNPI-diner gaf mij persoonlijk weer nieuwe inspiratie om weer met een frisse blik naar ons eigen werk te kijken en vol nieuwe energie te beginnen aan 2019. Met name het betoog van Ewald Engelen vond ik erg inspirerend.

lees meer

Tags: mede-eigenaarschap, werknemersparticipatie, medewerkersparticipatie, SNPI, aandelen voor medewerkers, Utrecht, Ewald Engelen, snpi diner, verbonden, ondernemen, duurzaam, aandeelhouderschap, multinationals, goede voornemens

Food and thoughts

Door Karen Ubachs | donderdag 22 november 2018

Heerlijk eten in een veertiende-eeuws klooster in hartje Utrecht en tussendoor food for thougths en tafelgesprekken.

lees meer

Tags: mede-eigenaarschap, werknemersparticipatie, medewerkersparticipatie, ondernemen, SNPI, aandeelhouderschap, aandelen voor medewerkers, aandelen, personeelsaandelen, verbonden, snpi diner, karelV, Utrecht, netwerk, Greenvis, Rik koppelaar, Ewald Engelen

Verbonden door aandelen

Door Karen Ubachs | donderdag 8 november 2018

Verbondenheid

Zijn uw medewerkers verbonden met de strategie en missie van de organisatie en wilt u dat dit in de toekomst ook zo blijft? Dan is het invoeren van een aandelenplan voor alle medewerkers iets om over na te denken.

lees meer

Tags: mede-eigenaarschap, werknemersparticipatie, medewerkersparticipatie, ondernemen, SNPI, aandeelhouderschap, aandelen voor medewerkers, aandelen, personeelsaandelen, Participatieve Cultuur, verbonden, snpi diner, netwerken

Academici gezocht!

Door Pascale Nieuwland-Jansen | donderdag 25 januari 2018

Het onderwerp medewerkersaandelen raakt aan allerlei ontwikkelingen: Startups, social enterprises, nieuwe vormen van werknemerschap, robotisering of de arbeidsmarkt van morgen. SNPI zoekt wetenschappers die hiermee bezig zijn.

lees meer

Tags: aandeelhouderschap, toekomst, medewerkersparticipatie, financiële medewerkersparticipatie, academisch, platform

Willen millennials flexibiliteit en zelfstandigheid?

Door Anne Veenman | dinsdag 23 januari 2018

Hoe gaat de arbeidsmarkt zich de komende tijd ontwikkelen? En wat wordt de toekomst van aandeelhouderschap door medewerkers? Waar zijn jongere generaties naar op zoek. Is dat flexibiliteit en zelfstandigheid?

lees meer

Tags: financiële medewerkersparticipatie, milllennials, trendonderzoek, flexibiliteit, aandeelhouderschap, toekomst

Ja, ik blijf graag op de hoogte van nieuwe blogs

Recente blogs