SNPI Blog

Recente Posts

Het belang van meer eigenaarschap van medewerkers

Door Pascale Nieuwland-Jansen | dinsdag 13 juli 2021

Nederland moet zorgen voor een beter klimaat voor eigenaarschap van medewerkers

Het concept van medewerkers mede-eigenaar maken in de onderneming  waar zij werken bestaat al heel lang. In Nederland is dit onderwerp nog steeds niet gemeengoed en dat terwijl er al meer dan 50 jaar onderzoek naar is gedaan en al die onderzoeken laten zien dat brede medewerkersparticipatie via aandelen of certificaten van aandelen veel voordelen geeft. 

De vele onderzoeken laten zien dat mede-eigenaarschap van medewerkers veel positieve effecten opleveren. Wat gek is dat wij in Nederland dit niet stimuleren met een goed klimaat voor eigenaarschap. 

Nederland is een van de weinige landen waar eigenaarschap van medewerkers zelfs moeilijk wordt gemaakt. Een gemiste kans!

lees meer

Tags: financiële medewerkersparticipatie, medewerkeraandeelhouders, belonen, aandelen voor medewerkers, medewerkersparticipatie, aandeelhouderschap, mede-eigenaarschap, Tweede Kamer

Tijd voor meer fiscale voordelen voor aandeelhouderschap van medewerkers!

Door Pascale Nieuwland-Jansen | vrijdag 25 juni 2021

Nederland loopt achter!

Demissionair staatssecretaris Mona Keijzer heeft op 31 mei jl. aan de Tweede Kamer een brief gestuurd met het rapport over het onderzoek in verschillende landen naar aandelenopties. Dit onderzoek is gestart naar aanleiding van een motie in de Tweede Kamer.

De staatsecretaris heeft geconstateerd dat in de landen om ons heen fiscaliteiten zijn voor aandelenopties en stelt voor om een fiscaliteit voor opties op te nemen in het Belastingplan van 2022.

Maar waarom alleen voor aandelenopties? Nederland loopt al jaren achter ten opzichte van de landen om ons heen en de wereld.

lees meer

Tags: opties, financiële medewerkersparticipatie, medewerkeraandeelhouders, belonen, aandelen voor medewerkers, medewerkersparticipatie, aandeelhouderschap, mede-eigenaarschap, Tweede Kamer

Ja, ik blijf graag op de hoogte van nieuwe blogs

Recente blogs