SNPI Blog

Recente Posts

Werknemersaandelen zijn een stok achter de deur om prestaties te leveren

Door SNPI | maandag 29 april 2024

Halverwege de jaren ’90 van de vorige eeuw begon Ilse Visser (1970), samen met haar zakenpartner en goede vriendin Judith, het wervings- en selectiebureau Undutchables Recruitment Agency, een bedrijf dat meertalige professionals matcht met een baan in Nederland. Nadat zakenpartner Judith overlijdt, zet Ilse het bedrijf een periode alleen voort. Ze dacht een tijd lang na over medewerkersparticipatie om uiteindelijk het bedrijf inderdaad over te doen aan medewerkers en managers. Inmiddels is dat goed geregeld en kijkt Ilse terug op een succesvolle overgang van de aandelen naar haar opvolger.

‘Het doel waarmee ik in 2011 bij SNPI kwam was in eerste instantie niet eens medewerkersparticipatie,’ vertelt Ilse. ‘Ik wilde dat mijn bedrijf uiteindelijk overgenomen zou worden door een of meerdere medewerker(s). Hoe dat heette en welke vorm dat moest krijgen, daar had ik nog geen idee van.’ Het bleek een proces te zijn waarvan je eigenlijk van tevoren niet weet hoe het eruit gaat zien. Ilse: ‘Alles overziend dacht ik: ik moet er gewoon mee beginnen. Al was het alleen maar voor mijn eigen proces van loslaten.’

lees meer

Tags: werknemersaandelen, medewerkersparticipatie

Medewerkersparticipatie heeft positieve effecten op de productiviteit, groei en waardeontwikkeling van een bedrijf

Door SNPI | dinsdag 16 april 2024

Anne-Sophie Halbertsma begon haar loopbaan bij het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat, op met name het internationale start-up en scale-up beleid. Omdat veel start-ups en scale-ups aandelenopties als medewerkerspartcipatie gebruiken, kwam ze in aanraking met financiële medewerkersparticipatie. Dat werd de focus van haar promotieonderzoek. Het onderzoeksrapport van Anne-Sophie is een verkenning naar financiële medewerkersparticipatie in Nederland bij specifiek het midden- en kleinbedrijf (mkb).

lees meer

Tags: medewerkersparticipatie, onderzoek

Medewerkersparticipatie geeft werknemers een ondernemersgevoel

Door SNPI | woensdag 6 maart 2024

Evert Meijer begon halverwege de jaren ’80, kort na zijn studie Sociale Geografie aan de Vrije Universiteit in Amsterdam, samen met een compagnon het adviesbureau Geodan.

Geodan adviseert overheid en bedrijfsleven over de inzet van geo-informatie voor het oplossen van maatschappelijke en commerciële vraagstukken. In 35 jaar is Geodan uitgegroeid tot een bedrijf met meer dan 150 medewerkers. In die decennia is de rol van geo en locatie alleen maar groter geworden en is het bedrijf enorm gegroeid.
Geodan begon in 2008 met een regeling voor werknemersparticipatie. Dit groeide uit naar meer dan 100 certificaathouders in 2020. In dat jaar werden alle aandelen in Geodan verkocht en verliet Evert het bedrijf. Sinds 2021 investeert hij in start-ups, waar hij ook met werknemersparticipatie in aanraking komt. Daarnaast is hij bestuurder bij de stichting EduGIS, dat de toepassing van geodata en geotools in het onderwijs wil bevorderen.

lees meer

Tags: medewerkersparticipatie, Klantverhalen

Drukbezochte Dag van de Medewerkersparticipatie in Utrecht

Door SNPI | vrijdag 17 november 2023

‘Neem (belasting)drempels weg en zorg voor meer bekendheid’

Donderdag 2 november 2023 vond in Karel V in Utrecht de jaarlijkse Dag van de Medewerkersparticipatie plaats, georganiseerd door SNPI, de stichting die bedrijven ondersteunt bij het invoeren van medewerkersparticipatie. Zo’n 70 geïnteresseerden, waaronder voornamelijk dga’s, directeuren en eigenaren van zowel kleine bedrijven als multinationals, luisterden naar de inspirerende verhalen en presentaties van collega’s uit het werkveld en hoorden hoe sociale partners tegen medewerkersparticipatie aankijken.

lees meer

Tags: medewerkersparticipatie

Meedenken, meedoen en meedelen geeft Donker Groen een zelfstandige toekomst

Door SNPI | vrijdag 17 november 2023

Anja Kanters ging eind jaren ’70 bij de firma Donker, een klein hoveniersbedrijf met een tiental medewerkers, aan het werk. ‘Bij toen nog mijnheer Donker,’ vertelt ze.

‘Ik kwam uit Brabant, had een Atheneum achtergrond en wilde gaan werken, geld verdienen. Omdat ik in het noorden van Nederland wilde gaan wonen, buitenaf, ben ik daar gaan solliciteren. Zo kwam ik bij Donker in Sneek terecht.’

‘Al vrij snel merkte ik en vond ik dat het een bedrijf was waar nog wel wat ontwikkeling nodig was. Ik was nog maar jong, maar vond wel dat er wat dingen verbeterd konden worden. Dat heb ik aangekaart bij mijnheer Donker en daar kreeg ik de ruimte voor. Om een beetje structuur aan te brengen, om eens een vergadering mét verslaglegging te plannen, dat soort dingen.’

lees meer

Tags: medewerkersparticipatie

We gaan Den Haag bewust maken van drempels en financiële participatie meer stimuleren

Door SNPI | vrijdag 17 november 2023

‘Als bestuurslid van het CNV is Jan Pieter Daems vaak in Den Haag. Daar werkt hij op de volle breedte van de arbeidsmarkt aan onderwerpen op het gebied van sociale zekerheid. Op de achtergrond heeft Viera Spanikova zich afgelopen periode beziggehouden met een position paper over dit onderwerp.

Het CNV zet zich in voor meer invoering van financiële medewerkersparticipatie in bedrijven. Jan Pieter Daems: ‘Vergeleken met de landen om ons heen, waar het eigenlijk veel gebruikelijker en normaler is dat er een vorm van financiële werknemersparticipatie is, zien we dat eigenlijk in Nederland dit behoorlijk achterblijft. Terwijl er tegelijkertijd allerlei redenen zijn om het wel te willen. Vooral het idee dat we vermogensopbouw bij medewerkers willen stimuleren. Bovenop, want dat is voor ons als vakbond altijd van belang, gewoon fatsoenlijk loon.’

lees meer

Tags: medewerkersparticipatie

Veel verbetering mogelijk in betrekken personeel door medewerkersparticipatie

Door Pascale Nieuwland-Jansen | dinsdag 20 juni 2023

Eindelijk weer een onderzoek van eigen bodem. De Universiteit Utrecht heeft een nieuw onderzoek gepresenteerd. In het onderzoek staan weer nieuwe statistieken over de aantallen in Nederland. Uit het onderzoek blijkt maar weer dat er nog veel te verbeteren is bij de overheid om financiële medewerkersparticipatie toegankelijker te maken in Nederland. En als we naar de aantallen kijken dan zien we groei, maar blijft de groei nog sterk achter ten opzichte van de landen om ons heen.

lees meer

Tags: financiele werknemersparticipatie, personeelsaandelen, financiële medewerkersparticipatie, medewerkeraandeelhouders, aandelen voor medewerkers, medewerkersparticipatie, werknemersparticipatie, mede-eigenaarschap

Behoud goede medewerkers met Financiele Participatie

Door Pascale Nieuwland-Jansen | woensdag 29 maart 2023

Medewerkersparticipatie neemt toe in Nederland. Veel bedrijven zien de voordelen van medewerkersparticipatie. In deze krappe arbeidsmarkt moet je als organisatie echt je best blijven doen om goede werknemers te behouden en nieuwe goede mensen aan te trekken.

Financiële medewerkersparticipatie is een heel goed instrument gebleken om medewerkers langer betrokken te laten zijn bij de organisatie en bijdraagt aan een betere productiviteit van de organisatie. De belangen van de organisatie en de medewerkers worden gelijk als iedereen mede-eigenaar is van de onderneming. 

SNPI helpt je graag bij het invoeren van een participatieplan. Plan een afspraak met ons in en we kijken samen naar de verschillende vormen van financiële medewerkersparticipatie en hoe u dit kunt inrichten. Maar waar begin je?

lees meer

Tags: financiele werknemersparticipatie, personeelsaandelen, financiële medewerkersparticipatie, medewerkeraandeelhouders, aandelen voor medewerkers, medewerkersparticipatie, werknemersparticipatie, mede-eigenaarschap

Moderne ondernemingen kunnen concurreren met financiële participatie

Door Pascale Nieuwland-Jansen | vrijdag 10 maart 2023

Medewerkersparticipatie neemt toe in Nederland. Veel moderne, groeiende ondernemingen kijken naar de mogelijkheden om financiële medewerkersparticipatie in te zetten. Veel ondernemingen zijn afhankelijk van goede medewerkers en dat betekent dat bedrijven goed kijken naar alle arbeidsvoorwaarden en secundaire arbeidsvoorwaarden. Hoe kan je concurreren met andere bedrijven en hoe houd je goed medewerkers langer bij je organisatie. 

Ondernemingen kijken niet alleen meer naar de cultuur, ontwikkelingsmogelijkheden, een leuke werkplek en het salaris en secundaire voorwaarden. Veel ondernemingen willen hun medewerkers ook graag laten meeprofiteren van de groei en winst die er wordt behaald. 

lees meer

Tags: financiele werknemersparticipatie, personeelsaandelen, financiële medewerkersparticipatie, medewerkeraandeelhouders, aandelen voor medewerkers, medewerkersparticipatie, werknemersparticipatie, mede-eigenaarschap

Medewerkersparticipatie: alle vormen op een rij

Door Pascale Nieuwland-Jansen | maandag 6 februari 2023

Medewerkersparticipatie neemt toe in Nederland. Maar het kent veel verschillende variaties. De doelen zijn veelal het verhogen van betrokkenheid, het binden en boeien van medewerkers en het tot ontwikkeling brengen van hun potentie. Dit is voor alle bedrijven belangrijk, want talenten zijn schaars.

Alle vormen van financiële medewerkersparticipatie doen een schepje bovenop het salaris. Maar er kan nog veel meer. In dit blog zetten we alle mogelijke vormen op een rij, zodat je de vorm kunt kiezen die het beste past om je als bedrijf te onderscheiden en te concurreren met andere (grotere) spelers.

lees meer

Tags: financiele werknemersparticipatie, personeelsaandelen, financiële medewerkersparticipatie, medewerkeraandeelhouders, aandelen voor medewerkers, medewerkersparticipatie, werknemersparticipatie, mede-eigenaarschap

EU roept lidstaten op meer te kijken naar Financiële participatie van medewerkers

Door Pascale Nieuwland-Jansen | dinsdag 10 januari 2023

In een recent verslag van de Europese Commissie worden de lidstaten opgeroepen om bedrijfsbrede medewerkersparticipatie meer te ondersteunen.

Dit rapport co-created met verschillende organisaties uit de sociaal economische sector, bedoeld om sociale ondernemingen en lokale MKB-bedrijven te helpen om zichzelf te verduurzamen. 

lees meer

Tags: financiele werknemersparticipatie, personeelsaandelen, financiële medewerkersparticipatie, medewerkeraandeelhouders, aandelen voor medewerkers, medewerkersparticipatie, werknemersparticipatie, mede-eigenaarschap

Waarom alle ondernemers financiële medewerkersparticipatie moeten overwegen?

Door Pascale Nieuwland-Jansen | maandag 2 januari 2023

Gelukkig nieuwejaar! Wat zijn de plannen voor 2023? 
Heb je na kunnen denken over de onderneming en wat je wil bereiken in het nieuwe jaar? Wat kan er beter, hoe behoud je de goede medewerkers en hoe zie je je eigen toekomst. 

Heb je al eens nagedacht over hoe je medewerkers kan binden en boeien of belonen. Medewerkers mede-eigenaar maken met aandelen of certificaten van aandelen is een bewezen effectief middel voor het behoud en belonen van je medewerkers. Is dit niets voor jou? 

Mede-eigenaarschap van medewerkers begint een vlucht te nemen en dat is niet zonder reden!

lees meer

Tags: financiele werknemersparticipatie, personeelsaandelen, financiële medewerkersparticipatie, medewerkeraandeelhouders, aandelen voor medewerkers, medewerkersparticipatie, werknemersparticipatie, mede-eigenaarschap

Fijne feestdagen en een participatief 2023!

Door Pascale Nieuwland-Jansen | woensdag 21 december 2022

We gaan richting het einde van het jaar. De kerstperiode is altijd een goed moment om na te denken over allerlei zaken.

Veel ondernemers hebben dit jaar nagedacht over hoe ze medewerkers kunnen binden en boeien of belonen. Bij SNPI krijgen we ontzettend veel vragen binnen van ondernemers over medewerkersparticipatie. Veel meer ondernemers willen heel graag een participatieplan invoeren. Het is namelijk een goed middel gebleken om te groeien en medewerkers te binden en fiscaal gunstig te laten meedelen in de resultaten.

Mede-eigenaarschap van medewerkers begint een vlucht te nemen en dat is supermooi!

lees meer

Tags: financiele werknemersparticipatie, personeelsaandelen, financiële medewerkersparticipatie, medewerkeraandeelhouders, aandelen voor medewerkers, medewerkersparticipatie, werknemersparticipatie, mede-eigenaarschap

Maak medewerkers mede-eigenaar! Een aantal voorbeelden.

Door Pascale Nieuwland-Jansen | maandag 21 november 2022

Heel veel bedrijven in Nederland implementeren financiële medewerkersparticipatie. Alle vormen van financiële medewerkersparticipatie zien wij toenemen in Nederland. Vooral echt eigenaarschap via certificaten en aandelen neemt toe en de effecten hiervan zijn het grootste.

Niet elke ondernemer denkt aan de mogelijkheid om medewerkers mede-eigenaar te maken. Maar wat nu als je wat ouder begint te worden en er is geen opvolger in de familie?

Of je hebt een mooi bedrijf, maar de goede medewerkers worden steeds weggeplukt door de concullega's. Denk dan ook eens aan het mede-eigenaar maken van je medewerkers!

Denk je na over deze thema's, verdiep je dan in mede-eigenaarschap van de medewerkers! Hieronder meer informatie.

lees meer

Tags: financiele werknemersparticipatie, personeelsaandelen, financiële medewerkersparticipatie, medewerkeraandeelhouders, aandelen voor medewerkers, medewerkersparticipatie, werknemersparticipatie, mede-eigenaarschap

Bedrijfsoverdracht via medewerkersparticipatie

Door Pascale Nieuwland-Jansen | maandag 29 augustus 2022

Ik las onlangs dat er in Amerika 2,5 miljoen ondernemers zijn die al de pensioengerechtigde leeftijd hebben bereikt, maar nog steeds doorwerken omdat ze geen opvolger kunnen vinden. Er is geen zoon of dochter die het overneemt en er is geen derde partij, die bereid is om de zaak over te nemen.

Helaas kon ik voor Nederland deze cijfers niet terugvinden, maar ik kan mij zo voorstellen dat deze groep ondernemers in Nederland ook erg groot is. Veel DGA's komen op een leeftijd en dan wordt het echt tijd om de opvolging te regelen. Wat doe je als er geen zoon of dochter is, die de zaak wil overnemen?

Wat zijn de mogelijkheden:

1. De onderneming beëindigen;
2. Een externe koper zoeken;
3. Het bedrijf verkopen aan het management;
4. Het bedrijf verkopen aan het management én de medewerkers.

lees meer

Tags: financiele werknemersparticipatie, personeelsaandelen, financiële medewerkersparticipatie, medewerkeraandeelhouders, aandelen voor medewerkers, medewerkersparticipatie, werknemersparticipatie, mede-eigenaarschap, inkomensongelijkheid

Ja, ik blijf graag op de hoogte van nieuwe blogs

Recente blogs