SNPI Blog

Hoe ontwerpt u uw eigen aandelenplan?

Door Karen Ubachs | donderdag 4 april 2019

Bij het ontwerpen van een aandelenplan voor medewerkers gaat veel aandacht uit naar de keuze van de juiste vorm voor de financiële participatie en het afwegen van alle mogelijkheden. Wat wil u als ondernemer? 

lees meer

Tags: DGA, financiële medewerkersparticipatie, medewerkeraandeelhouders

SNPI vergroot uw kennis over aandelen

Door Karen Ubachs | donderdag 28 maart 2019

Weet u hoe het overdragen van aandelen aan uw medewerkers in de praktijk werkt en welke voordelen dit heeft? Wat moet u allemaal weten om een gedegen besluit te nemen om een aandelenplan voor uw medewerkers in te voeren? Doet u het wel of doet u het niet?

lees meer

Tags: DGA, financiële medewerkersparticipatie, medewerkeraandeelhouders

Wie jarig is trakteert

Door Karen Ubachs | donderdag 14 maart 2019

Een boek schrijven is bijna net zo iets is als het implementeren van een participatieplan. Dit doet u niet alleen. Wij zeggen altijd dat financiële participatie niet complex hoeft te zijn, als u maar weet waar u uit kunt kiezen. Wij vinden het dan ook niet meer dan logisch, om ter ere van het 25 jaar bestaan van SNPI, ons boek te trakteren. Zodat u weet wat er allemaal te kiezen valt binnen financiële medewerkersparticipatie. Iedereen aandeelhouder kost ons hele jubileum jaar slechts 25 euro.

lees meer

Tags: DGA, financiële medewerkersparticipatie, medewerkeraandeelhouders

Academici gezocht!

Door Pascale Nieuwland-Jansen | donderdag 25 januari 2018

Het onderwerp medewerkersaandelen raakt aan allerlei ontwikkelingen: Startups, social enterprises, nieuwe vormen van werknemerschap, robotisering of de arbeidsmarkt van morgen. SNPI zoekt wetenschappers die hiermee bezig zijn.

lees meer

Tags: financiële medewerkersparticipatie, medewerkersparticipatie, aandeelhouderschap

Willen millennials flexibiliteit en zelfstandigheid?

Door Anne Veenman | dinsdag 23 januari 2018

Hoe gaat de arbeidsmarkt zich de komende tijd ontwikkelen? En wat wordt de toekomst van aandeelhouderschap door medewerkers? Waar zijn jongere generaties naar op zoek. Is dat flexibiliteit en zelfstandigheid?

lees meer

Tags: financiële medewerkersparticipatie, aandeelhouderschap

Goed voornemens van SNPI

Door Pascale Nieuwland-Jansen | dinsdag 16 januari 2018

Januari is een periode waarin de meeste mensen met goede voornemens aan de slag gaan. Persoonlijk heb ik ze niet, maar wel voor SNPI. Die deel ik graag met jullie. Mijn goede voornemen voor 2018 is om nog duidelijker aan de buitenwereld te laten zien wat SNPI is en waar we voor staan.

lees meer

Tags: financiële medewerkersparticipatie

Jaaroverzicht 2017

Door Anne Veenman | donderdag 21 december 2017

2017 was een mooi en goed jaar voor SNPI. Ook wij merkten dat de economie in Nederland na een aantal jaren van crisis de economie nu echt weer aan begint te trekken. Meer bedrijven ontdekten in 2017 dat medewerkersparticipatie met aandelen of certificaten van aandelen een mooie tool is om personeel ondernemender, gelukkiger en innovatiever te laten zijn en in the end leidt tot betere prestaties. Het FD wijdde er begin 2017 een mooi artikel over en meldde daarin ook de activiteiten van SNPI. 

In 2018 hebben wij ons als doel gesteld om nog meer bedrijven helpen met het invoeren van een participatieplan en het up-to-date houden van medewerkersparticipatie in de vorm van aandelen of certificaten van aandelen.

lees meer

Tags: financiële medewerkersparticipatie

Millennials als mede-aandeelhouders

Door Anne Veenman | donderdag 14 december 2017

Wanneer u medewerkers meer bij uw bedrijf wilt betrekken en vormen van financiële werknemersparticipatie overweegt, is het natuurlijk de eerste stap om te vragen wat uw medewerkers zelf willen.

lees meer

Tags: financiële medewerkersparticipatie

Britse participatieregelingen, succes en millennials

Door Anne Veenman | dinsdag 12 december 2017

Begin november bracht ik een bezoek aan ProShare in London, het Britse equivalent van SNPI en nam deel aan een workshop voor deelnemers aan participatieplannen. Een paar dingen vielen mij op.
Het doel van ProShare is net als van SNPI: het promoten van financiële werknemersparticipatie op een bedrijfsbreed niveau. Werknemersaandelen of andere vormen van winstdeling voor een brede groep in de onderneming dus, waar zowel de medewerkers als de onderneming van profiteren. Proshare treedt niet op als adviseur van individuele bedrijven of STAKs, dat doet SNPI wel. Wel weer vergelijkbaar is dat ProShare workshops organiseert over het implementeren van participatieplannen en informatieve workshops voor deelnemers van regelingen. Zo’n workshop heb ik bezocht.

lees meer

Tags: financiële medewerkersparticipatie

Succesverhalen: mede-aandeelhouders bij Holland Colours, Vi Company en 2nd Sense

Door Pascale Nieuwland-Jansen | dinsdag 5 december 2017

Ons doel bij SNPI is om zo veel mogelijk bedrijven goed te helpen met het opzetten van participatieplannen. Wij geloven namelijk dat wij maatschappelijk een impact kunnen maken, niet alleen voor medewerkers, maar ook op de resultaten van bedrijven. Keer op keer zien wij namelijk weer dat werknemersaandelen een win-win-situatie zijn voor de onderneming en haar medewerkers. Hiervan laten wij graag een paar voorbeelden zien. Ze komen uit de tweede druk van het handboek Iedereen Aandeelhouder. Lees hier wat de ondernemers en hun medewerkers inspireerde en hoe de regeling voor hen uitpakte.

lees meer

Tags: financiële medewerkersparticipatie

My way

Door Pascale Nieuwland-Jansen | dinsdag 28 november 2017

Een nieuwe generatie ondernemers stelt zich de vraag wat medewerkers helpt om hun talent te ontwikkelen en in te zetten. Daarom onderzoeken zij de mogelijkheden om ondernemerschap met medewerkers te delen. Bij het jaarlijkse, feestelijke SNPI-diner waren relatief veel nieuwe gezichten. Eén van die nieuwe gezichten is van Jack Vos. 

lees meer

Tags: financiële medewerkersparticipatie

De purpose is de baas

Door Pascale Nieuwland-Jansen | donderdag 23 november 2017

Bij het jaarlijkse, feestelijke SNPI-diner bij Karel V in Utrecht waren dit jaar veel nieuwe gezichten. Een nieuwe generatie ondernemers zoekt naar mogelijkheden om medewerkers te binden op het delen van het ondernemerschap. Eén van die nieuwe gezichten is van Gijs Stigter, mede-oprichter van 2ndSense, een adviesbureau voor ingewikkelde infrastructurele projecten, opgericht door vier ondernemende adviseurs. Vier mensen die meteen bij de oprichting al begonnen na te denken over hoe ze hun bedrijf zouden kunnen delen met de medewerkers en die zich laten inspireren door Semmler en zijn ideeën over het delen van ondernemerschap in je organisatie, LaLoux en zijn boek Reinventing Organizations, Holacracy als systeem voor zelfsturende teams én door het SNPI-handboek Iedereen Aandeelhouder.

lees meer

Tags: financiële medewerkersparticipatie

Eating the apple: wat betekent dat nu eigenlijk?

Door Anne Veenman | vrijdag 10 november 2017

Vorige maand publiceerden wij de tweede, bijgewerkte druk van het Handboek Iedereen Aandeelhouder. Dit handboek behaalde eerder de top 100 van Managementboek. Het is hét handboek met brede en objectieve informatie over hoe financiële medewerkersparticipatie toe te passen is in moderne ondernemingen, met cases van bedrijven en bijdragen van experts uit ons netwerk. Aan de tweede druk hebben we met name twee nieuwe interessante cases toegevoegd van jonge bedrijven: 2nd Sense en ViCompany.

lees meer

Tags: financiële medewerkersparticipatie, werknemersaandelen

Het begint met één!

Door Pascale Nieuwland-Jansen | maandag 4 april 2016

SNPI ontvangt heel veel vragen van bedrijven die slechts één medewerker willen laten participeren. Dit wordt ingegeven door de wens om die ene medewerker te binden en te belonen. Dat kan natuurlijk.

lees meer

Tags: aandeelhouders, financiële medewerkersparticipatie

Kom naar buiten met uw aandelenplan

Door Pascale Nieuwland-Jansen | dinsdag 9 februari 2016

Er zijn in Nederland naar schatting 7500 bedrijven die in een of andere vorm een aandelenplan voor hun medewerkers toepassen. Bent u zo’n bedrijf, laat u kennen!

lees meer

Tags: aandelenplan, winstdeling, financiële medewerkersparticipatie, medewerkeraandeelhouders, aandelen voor medewerkers

Ja, ik blijf graag op de hoogte van nieuwe blogs

Recente blogs