SNPI Blog

Recente Posts

Wat gaat er mis bij Air France-KLM?

Door Anne Veenman | dinsdag 8 mei 2018

Op 17 februari van dit jaar werd bekend dat Air France-KLM het erg goed heeft gedaan. Topman Pieter Elbers spreekt zelfs over het beste jaar ooit en personeel van KLM wordt beloond met winstdeling. Echter, sinds februari is het personeel van Air France aan het staken, en dat kost veel geld. Iedere dag dat er gestaakt levert Air France-KLM zo’n 25 miljoen euro aan schade op, meldt de NOS. Wat gaat er fout?

lees meer

Tags: winstdeling, financiele werknemersparticipatie, werknemersaandelen

Aandeelhouders en de macht van geld

Door Anne Veenman | donderdag 1 maart 2018

In zijn laatste blog op Sprout.nl vertelt Venture Capital advocaat Sjoerd Mol hoe hij ziet dat investeerders standaard aandringen om werknemers aandelen te geven, met name bij scale-up en start-ups. Dit om gemotiveerde medewerkers aan te trekken en zo de duurzaamheid van de onderneming te bevorderen. Hij schreef hier op 27 februari een blog over op Sprout.nl.

lees meer

Tags: winstdeling, financiele werknemersparticipatie, personeelsaandelen

Bang voor robots of willen leren werken met nieuwe technologie?

Door Anne Veenman | donderdag 22 februari 2018

Afgelopen weken hebben we in aanloop naar de Ronde Tafel van 6 april geblogd over trends op de arbeidsmarkt bij medewerkers en hun verwachtingen. Wat zijn veranderingen die bepalend gaan zijn voor de toekomst en hoe kunnen ondernemingen zich hier op aanpassen? Vandaag bespreek ik de resultaten uit ons onderzoek op het laatste en misschien wel het meest ongrijpbare onderwerp: robotisering en automatisering.

lees meer

Tags: winstdeling, financiele werknemersparticipatie, personeelsaandelen, werknemersaandelen

Backpacken of bezittingen? Wat willen millennials?

Door Anne Veenman | donderdag 15 februari 2018

Dit jaar onderzoekt SNPI trends op de arbeidsmarkt tussen verschillende generaties. Dit keer: denken jongere generaties anders over bezittingen en ervaringen dan de oudere werknemers? En wat betekend dat voor hun participatie binnen het bedrijf? 

lees meer

Tags: winstdeling, financiele werknemersparticipatie, personeelsaandelen, werknemersaandelen

Ronde Tafel 6 april: Millennials ontwerpen de onderneming van de toekomst

Door Anne Veenman | donderdag 8 februari 2018

Op vrijdag 6 april organiseert SNPI een rondetafelgesprek over trends op de arbeidsmarkt. Waarom is dat nodig? Niet alleen in de media maar ook in de praktijk horen wij namelijk flink wat vooroordelen over de toekomst van de arbeidsmarkt.

lees meer

Tags: winstdeling, financiele werknemersparticipatie, personeelsaandelen, werknemersaandelen

Bonus: de balans tussen geld, geluk en prestatie

Door Anne Veenman | donderdag 1 februari 2018

“Mensen zullen harder werken als ze meer geld kunnen verdienen” is vaak de redenatie van werkgevers wanneer zij nadenken over het opschroeven van de productiviteit in de onderneming. Maar dat meer geld niet direct leidt tot meer motivatie is al lang bekend in de arbeidspsychologie. Sterker nog, het is zelfs mogelijk dat een extra beloning, oftewel bonus, het omgekeerde effect heeft. Op 29 januari was het congres 'Het Nieuwe Belonen', waarop Killian Wawoe, Joris Luyendijk en Erik Scherder vertelden over de nieuwe manier waarop belonen werkt. Naar ons idee ontbrak daar een echt nieuwe kijk op belonen, namelijk belonen via financiële werknemersparticipatie.

lees meer

Tags: winstdeling, financiele werknemersparticipatie, personeelsaandelen

Kom naar buiten met uw aandelenplan

Door Pascale Nieuwland-Jansen | dinsdag 9 februari 2016

Er zijn in Nederland naar schatting 7500 bedrijven die in een of andere vorm een aandelenplan voor hun medewerkers toepassen. Bent u zo’n bedrijf, laat u kennen!

lees meer

Tags: aandelenplan, winstdeling, financiële medewerkersparticipatie, medewerkeraandeelhouders, aandelen voor medewerkers

Op zoek naar win-win

Door Pascale Nieuwland-Jansen | donderdag 10 september 2015

Veel bedrijven laten medewerkers delen in de winst. Financieel_1Durf een stap verder te gaan en laat medewerkers medeaandeelhouder zijn. Zo delen ze in de onderneming, in het tot stand komen van de winst.

lees meer

Tags: winstdeling, opties, financiële medewerkersparticipatie

Geef de werknemers van V&D aandelen La Place!

Door Pascale Nieuwland-Jansen | woensdag 18 februari 2015

Weken geleden schreef ik het al in mijn blog. Als personeel loon moet inleveren, moet er wel iets tegenover staan. De expertise van SNPI is nu eenmaal participatieplannen waar werknemers aan deel kunnen nemen, dus ik vind al snel geef de werknemers aandelen in ruil voor loon.

lees meer

Tags: winstdeling, medewerkeraandeelhouders, aandelen voor medewerkers

Investeerders met hart voor de zaak

Door Pascale Nieuwland-Jansen | maandag 2 februari 2015

Eigenlijk wilde ik u deze week meer gaan vertellen over onze geplande studiereis naar Amerika in juni van dit jaar. Dat ga ik ook doen. Maar ik wil eerst ingaan op de perikelen bij V&D.

lees meer

Tags: financiële participatie, winstdeling, personeelsaandelen, DGA

“Trick or treat”

Door Pascale Nieuwland-Jansen | vrijdag 31 oktober 2014

Vandaag is het Halloween. In Nederland wordt dit feest steeds populairder. Zo ook bij ons thuis. Mijn dochters hebben vrijdag een echt Halloween feest bij de BSO. De skelet- en Gothic-jurk hangen al klaar. Na het feest gaan zij waarschijnlijk ook nog langs de deuren met vriendinnetjes en roepen dan trick or treat of iets vergelijkbaars in het Nederlands….Het doel is natuurlijk een snoepje of andere zoetigheid scoren. Want dan is het pas echt feest en zijn de kinderen blij.

lees meer

Tags: financiële participatie, winstdeling, belonen

Combineren kan werken

Door Jeanne Hoogers | vrijdag 19 september 2014

De New York Fashion week is weer geweest. Het combineren van stoffen, kleuren en prints, is hier erg belangrijk. Wat past bij elkaar, wat werkt? Binnen financiële werknemersparticipatie is het ook belangrijk om te kijken wat werkt. Vind de participatie die bij je past.

lees meer

Tags: winstdeling, opties

Waarom familiebedrijven zo geschikt zijn voor werknemersparticipatie

Door Pascale Nieuwland-Jansen | vrijdag 18 juli 2014

Een blog uit het archief, maar zeker nog steeds relevant. Familiebedrijven worden vaak gekenmerkt door een participatieve cultuur. Dit is een cultuur waarin financiële werknemersparticipatie optimaal effect heeft.

lees meer

Tags: winstdeling

Ja, ik blijf graag op de hoogte van nieuwe blogs

Recente blogs