SNPI Blog

Werknemersaandelen: vangnet of juist een risico voor werknemers?

Door Anne Veenman | vrijdag 2 juni 2017

In de literatuur worden werknemersaandelen vaak beschreven als een risico voor de werknemer. Een werknemer raakt namelijk met zijn spaargeld en zijn salaris afhankelijk van slechts één partij: zijn werkgever. In tijden van tegenslag zou dit weleens lelijk uit kunnen pakken. Dit is dan ook precies de reden voor de vakbeweging om vanaf de jaren ’90 kritisch tegenover werknemersaandelen te staan. Maar is dit wel zo? Zijn werknemersaandeelplannen altijd een risico voor de werknemer of kan het ook juist een vangnet zijn?

lees meer

Tags: crisis, investeren, aandelen voor medewerkers, investeerdersrisico

Citizen Marshallplan redt EU uit de crisis!

Door Pascale Nieuwland-Jansen | maandag 11 mei 2015

Bedrijfsbrede aandelenplannen kunnen de EU  uit de crisis redden volgens prof Blasi ( Rutgers University) en dr Freeman (Harvard). Niet de minsten. Wat is hun idee? Ook deze week een blog uit het archief, maar zeker niet minder relevant. 

Door Pascale Nieuwland

lees meer

Tags: crisis, studiereis, internationaal, aandelen, werknemers, Blasi

Is uw participatieplan crisisbestendig? (deel V)

Door Pascale Nieuwland-Jansen | donderdag 28 augustus 2014

Wat maakt een participatieplan crisisbestendig? Deze week – als laatste component, maar zeker niet de onbelangrijkste – communicatie.  Dan gaat het over communicatie met werknemers over het plan, maar ook over communicatie met medewerkers als aandeelhouders.

lees meer

Tags: communicatie, STAK, crisis, investeren, transparantie

Is uw participatieplan crisisbestendig? (deel II)

Door Pascale Nieuwland-Jansen | donderdag 7 augustus 2014

Ongeacht welke structuur uw participatieplan heeft, elk plan moet bestand zijn tegen onvoorziene situaties en crisis. Hoe weet u of de techniek van uw participatieplan, in de vorm van het reglement en de notariële stukken, crisisproof is?

lees meer

Tags: aandeelhouders, crisis, overeenkomst, conflict

Ja, ik blijf graag op de hoogte van nieuwe blogs

Recente blogs