SNPI Blog

SNPI komt naar je toe deze zomer!

Door Pascale Nieuwland-Jansen | donderdag 16 juli 2020

Wij weten dat veel ondernemers nadenken over het overdragen van de aandelen. Wij weten ook dat je het druk hebt en niet toe komt aan het uitwerken van de plannen. 

SNPI helpt graag door met je mee te denken en kan je assisteren met het uitwerken van ideeën. Wij kunnen samen met je de plannen in kaart brengen en samen kijken wat de kosten zijn van de verschillende scenario's. 

Welke mogelijkheden zijn er om het bedrijf over te dragen?

Dit zijn de 'smaken' waar je uit kunt kiezen: 

  • Overdracht aan familie;
  • Management Buy Out of Management employee Buy Out: overdracht aan alleen het management, of aan management en al het personeel (MBO of MEBO);
  • Management Buy in: overdracht aan een nieuwe directeur/manager (of meer dan één), die zich inkoopt/inkopen (MBI);
  • Strategische overname door een andere onderneming; 
  • Externe investeerder, die een deel van de aandelen koopt als strategische belegging.

Neem de tijd en praat eens met SNPI!

Weet je nog niet zo goed welke smaken voor je zijn weggelegd en je wilt graag meer weten over een MBO of een MEBO, kom eens met SNPI praten.

Het overdragen van de aandelen aan het personeel is net zoveel werk als het overdragen aan een andere partij. Het proces verloopt alleen een beetje anders. Ons team heeft al honderden bedrijven geholpen bij het mede-eigenaar maken van medewerkers. Soms een klein deel, soms een groter deel en soms als opmaat tot alle aandelen overdragen. 

Wil je eens verder praten over de mogelijkheden, neem dan contact op en we plannen een call in om eens vrijblijvend te praten over de mogelijkheden en toepassingen die er zijn!

Heb je in corona-tijd ons boek besteld, dan komen wij deze zomer graag naar je toe. Stuur ons de aankoopmail van Managementboek toe en wij komen wij graag bij je langs voor een gratis adviesgesprek. Uiteraard houden wij bij het bezoeken van jouw onderneming wel de corona-maatregelen in acht.  

lees meer

 

Topics: aandeelhouders, personeelsaandelen, financiële medewerkersparticipatie, aandelen voor medewerkers, mede-eigenaarschap, crisis

Ja, ik blijf graag op de hoogte van nieuwe blogs

Recente blogs