Nieuwsberichten

Medewerkersparticipatiedag 3 november 2022

woensdag 28 september 2022

Op donderdag 3 november zal het event Dag van de medewerkersparticipatie plaatsvinden met aansluitend het SNPI-Diner. Deze dag wordt door SNPI georganiseerd om kennis te delen over financiële participaties. De dag is perfect voor directeuren en aandeelhouders van ondernemingen, die overwegen om een financieel participatieplan met aandelen voor de medewerkers op te zetten of voor bedrijven die al een plan hebben en willen leren van andere bedrijven. Voor zowel de kleinere MKB-er als de grotere onderneming is de dag interessant om bij te wonen.

Bekijk het bericht

Tags: nieuwsberichten

BNR Podcast Als medewerkers ook aandeelhouders zijn

dinsdag 5 april 2022

Telegraaf, 28 februari 2022

ALS MEDEWERKERS OOK AANDEELHOUDERS ZIJN

 

Speel de aflevering af

Of luister via BNR app Spotify Apple Podcasts


 
Bekijk het bericht

Tags: nieuwsberichten

Telegraaf artikel 28 februari 2022

dinsdag 22 maart 2022

Telegraaf, 28 februari 2022

Bedrijven binden personeel aan zich met aandelen: ’Als het goed gaat, deel je in de winst'

AMSTERDAM - Goede werknemers zijn schaars en die wil je als werkgever aan je binden en behouden. Bijvoorbeeld door ze mee te laten profiteren met behaalde bedrijfswinsten. Naast de gewone winstdeling is het ook mogelijk werknemers aandelen in het bedrijf aan te bieden. „Het zijn geen gouden handboeien, maar het geeft je wel de mogelijkheid net iets meer te doen”, vertelt Pascale Nieuwland, directeur van Stichting Nederlands Participatie Instituut (SNPI).

Bekijk het bericht

Tags: nieuwsberichten

Coolblue beloont personeel met certificaten van aandelen

dinsdag 1 juni 2021

Telegraaf, 31 mei 2021

Coolblue heeft een belang in het bedrijf cadeau gedaan aan meer dan 3000 werknemers. Iedereen die in januari minstens een jaar in dienst was bij de webwinkel, heeft certificaten van aandelen gekregen.

Lees het artikel

SNPI feliciteert Coolblue met deze mooie stap! Hopelijk zullen meer bedrijven hun medewerkers ook mede-eigenaar maken!

Onderzoeken van de afgelopen 50 jaren laten steeds zien dat bedrijven waar alle medewerkers mede-eigenaar zijn via aandelen of certificaten van aandelen het beter doen dan bedrijven zonder een bedrijfsbrede regeling. Medewerkers zijn meer tevreden over hun werk en dat vertaalt zich uit in een hogere productiviteit. Medewerkers met aandelen worden beloond voor hun inzet. Zij delen mee in de winst van de onderneming (dividend) en de aandelen stijgen mogelijk verder in waarde.  Dit meedelen in de winst maakt dat de medewerkers zich echt mede-eigenaar voelen en meer betrokken zijn bij het bedrijf. Medewerkers kunnen zo extra vermogen opbouwen. Vermogen dat zij uitgeven in de Nederlandse economie. Een echte win-win voor iedereen. 

Nieuw belastingplan 2022

Er is nu net aangekondigd dat er in het Belastingplan van 2022 een fiscaliteit zal komen voor opties. Waar blijven de fiscaliteiten voor echte aandelen?? Onderzoeken laten zien dat opties geen effecten hebben op de langetermijn en aandelen hebben deze effecten wel.

Tijd voor meer aandacht voor echte aandeelhouderschap van medewerkers!

 

Bekijk het bericht

Tags: nieuwsberichten

Wethouder Jeroen Joon knipt lint en opent SNPI

donderdag 20 mei 2021

SNPI is verhuisd naar Apeldoorn en wethouder Jeroen Joon heeft de opening verricht. Hij heet SNPI van harte welkom in deze ondernemingsgezinde regio waar nog veel mogelijkheden zijn om te groeien. 

Hij heeft zelf in het verleden als medewerker wel eens opties gehad van het bedrijf waar hij op dat moment werkte. “Dat heeft enorm veel meerwaarde, dat je je stiekem een beetje eigenaar voelt.”

In Nederland zijn er steeds meer bedrijven waar medewerkers aandelen in handen hebben. Meestal niet alle aandelen, ook al komt dat wel voor. Vaak alleen de top van het bedrijf, maar er zijn ook bedrijven waar alle medewerkers mee kunnen doen. Dan heb je het over een bedrijfsbrede participatieregeling. Bijzonder is dat dit juist veel voorkomt in de Stedendriehoek. SNPI is de stichting die dit in Nederland promoot en bedrijven helpt bij het invoeren.

Post-corona medewerkers binden

Wethouder Jeroen Joon ziet juist nu nieuwe mogelijkheden voor aandeelhouderschap van medewerkers. Niet alleen ziet hij de meerwaarde voor de medewerkers, maar ook voor de werkgevers. “De concurrentie op de arbeidsmarkt neem toe. Juist nu, post-corona, terwijl mensen meer vanuit huis werken, zoeken werkgevers nieuwe mogelijkheden om medewerkers te binden. Dit kan juist nu een interessante aanpak zijn.” Joon spreekt bijna dagelijks werkgevers in de regio en hij wil het idee, als dat kan, wel aanreiken. Om hem daarbij te helpen, krijgt hij het handboek Iedereen Aandeelhouder mee, uit handen van SNPI-directeur Pascale Nieuwland-Jansen.

Bekijk het bericht

Tags: nieuwsberichten

Verhuizing SNPI in Apeldoorns Stadsblad

woensdag 5 mei 2021

De verhuizing van SNPI naar Apeldoorn en daarmee naar het gebied waar van oudsher een paar grote bedrijven zijn met een brede aandelenparticipatie, is niet onopgemerkt gebleven in de lokale pers.

Bekijk het bericht

Tags: nieuwsberichten

Verhuisbericht SNPI

maandag 3 mei 2021

SNPI gaat verhuizen naar Apeldoorn

Vanaf 1 mei 2021 

Bezoekadres 
Businesscenter Prins | Unit 1.15

Bezoek en postadres
Prins Willem Alexanderlaan 701-729 | 7311 ST Apeldoorn

Contactgegevens 
085-1300 583 
mail@snpi.nl 

U kunt ons altijd bellen of mailen op bovenstaande contactgegevens. Mocht u onverhoopt de voicemail van SNPI krijgen, laat dan een boodschap achter of plan een online afspraak in via onderstaande link. Wij nemen zo spoedig mogelijk contact op. 

Bekijk het bericht

Tags: nieuwsberichten

Word ook een goede werkgever!

dinsdag 16 maart 2021

Fifty-Nine Percent of 2020 100 Best Companies to Work For Have Employee Ownership

Forty-six of the 78 companies that have stock on the recently released Fortune 100 Best Companies to Work For list for 2020 have some form of broad-based employee ownership plan, the highest percentage yet. Twenty-two of the companies on the list are law or accounting firms, nonprofits, or a consumer cooperative and have no stock for employees to own. This is the highest percentage yet on the list of such firms with no stock, but normally about half the companies on the list do have employee ownership plans.

Bekijk het bericht

Tags: nieuwsberichten

HEMA gaat samenwerken met het burgerinitiatief KoopdeHEMA

woensdag 10 maart 2021

HEMA gaat samenwerken met het burgerinitiatief KoopdeHEMA

Iedereen die fan is van HEMA, of het nu als klant of werknemer is, kan door middel van een certificaat als het ware “een stukje HEMA” kopen, met een winstafhankelijk rendement en als klankbord meepraten over bijvoorbeeld de duurzaamheidstrategie of het assortiment van HEMA.  
 
In goede handen
Stichting HENA (de stichting achter het burgerinitiatief KoopDeHema) heeft in de zomer van 2020 een bod gedaan op HEMA om te voorkomen dat HEMA weer in handen zou komen van liefdeloze aandeelhouders. Gelukkig heeft de combinatie Parcom/Mississippi Ventures een winnend bod gedaan. Twee Nederlandse fondsen die, net als stichting HENA, HEMA ook voor de volgende generaties willen behouden.  

 

Bekijk het bericht

Tags: nieuwsberichten

Medewerkersparticipatie biedt kansen voor gelijkwaardiger vermogensverdeling

dinsdag 9 maart 2021

Nieuw onderzoek naar financiële medewerkersparticipatie 

Medewerkersparticipatie kan leiden tot individuele, bedrijfs- en economische voordelen. Het biedt ook kansen voor een meer gelijkwaardige vermogensverdeling, hogere investeringen en meer op groei gericht ondernemerschap. Terwijl medewerkersparticipatie in veel landen vaker wordt gebruikt en wordt gestimuleerd, loopt Nederland momenteel achter bij deze ontwikkeling. In het rapport Making employee ownership work in startups and SME’s beschrijven onderzoekers van het European Centre for Alternative Finance (ECAF) van de Universiteit Utrecht verschillende opties om het gebruik van medewerkersparticipatie in Nederland te vergroten, waaronder een verandering in het moment van belastingheffing, een verandering in hoogte van de belastingen en standaardisatie van de waardering van aandelen.

Bekijk het bericht

Tags: nieuwsberichten