Nieuwsberichten

Tweede Kamer ziet kracht van financiële participatie

maandag 12 oktober 2020

Tweede Kamer ziet kracht van financiële participatie

Tweede Kamerlid Mustafa Amhaouch en SNPI hebben afgelopen vrijdag kennis gedeeld over financiële participatie door medewerkers. Mustafa Amhaouch (CDA) heeft onlangs samen met Jessica van Eijs (D66) een motie ingediend over het stimuleren van aandeelhouderschap door medewerkers met het verzoek aan de regering om een internationale verkenning en vertaling naar scenario’s voor een Nederlandse regeling.

Amhaouch en Van Eijs stellen in hun motie dat financiële participatie een bewezen instrument is om talent te binden aan bedrijven en een regio en het groeivermogen van jonge bedrijven versterkt. Ook constateren zij dat Nederland een achterstand heeft op dit gebied.

Tijdens de ontmoeting van Pascale Nieuwland-Jansen, directeur en Eppie Fokkema, bestuurslid van SNPI met Mustafa Amhaouch hebben zij hem het boek ‘Iedereen aandeelhouder overhandigd. SNPI is al 26 jaar het expertisecentrum in Nederland op het terrein van financiële medewerkersparticipatie.

Bekijk het bericht

Tags: nieuwsberichten

Iedereen aandeelhouder - artikel wetenschappelijk bureau GroenLinks

dinsdag 7 juli 2020

Elke 2-3 jaar stuurt SNPI informatie naar de mainstream politieke partijen. Bedrijfsbrede medewerkersparticipatie zou meer aandacht moeten hebben in de politiek, bij de overheid en het brede publiek. 

Wij vinden dat meer bedrijven medewerkersparticipatie moeten overwegen. Er zijn heel veel redenen om aandelen aan medewerkers over te dragen, denk aan:

- Bedrijfsopvolging;
- Samen ondernemen; 
- Medewerkers laten meedelen in de winsten als het goed gaat;
- Onderdeel van de cultuur en strategie (veel zelfsturing en plat georganiseerd);
- Belonen. 

Bekijk het bericht

Tags: nieuwsberichten

Hoe winstdelingen en bonussen ook goed kunnen werken!

woensdag 11 december 2019

Werknemers door het dolle heen: baas deelt 10 miljoen aan bonussen uit

Werknemers van een groot makelaarsbedrijf in de Verenigde Staten kregen tijdens het jaarlijkse kerstfeestje van het bedrijf in Baltimore de verrassing van hun leven. Hun baas Edward St. John verraste zijn 198 werknemers met een bonus van maar liefst 10 miljoen dollar, die op basis van hun dienstjaren onder alle werknemers verdeeld werd.

Bekijk het bericht

Tags: winstdeling, nieuwsberichten, eigenaar zijn

Chobani, vluchtelingen en migranten worden aandeelhouders

maandag 4 november 2019

In 2005 koopt Hamdi Ulukaya, zoon van Turks-Koerdische ouders, een verlaten yoghurtfabriek in de staat New York. Beginnend met vijf voormalige werknemers domineert hij binnen een paar jaar het koelvak in de Amerikaanse supermarkten met het Griekse-yoghurtmerk Chobani (‘herder’). Hamdi’s bedrijfsvoering wijkt af van die van zijn concurrenten: full-time werknemers kunnen aandelen verwerven en meer dan 30% van het personeel bestaat uit vluchtelingen en migranten.

Bekijk het bericht

Tags: nieuwsberichten, eigenaar zijn

BNR Podcast: Medewerkersparticipatie: wat het oplevert

dinsdag 24 september 2019

Medewerkersparticipatie: wat het oplevert om iedereen te laten profiteren van groei

Hard werken loont, maar het moet wel leuk blijven. Daarom iedere vrijdag de Ondernemersdesk Werkgeluk, vol tips en advies om je personeelsbestand gelukkig te houden. Met vandaag: niet alleen de topman een flinke bonus, maar met medewerkersparticipatie het hele bedrijf laten profiteren van groei. Lotte Elbrink zocht uit wat het oplevert om medewerkers aandelen te geven.

Bekijk het bericht

Tags: nieuwsberichten

PEC Zwolle start met aandelenplan

vrijdag 12 juli 2019

PEC Zwolle start met een aandelenplan 

PEC Zwolle wil graag blijven bestaan en heeft geld nodig om mee te komen in de competitie en start met een aandelenplan.

Bekijk het bericht

Tags: nieuwsberichten

Aandelen in ruil voor salaris

dinsdag 28 mei 2019

Aandelen in ruil voor salaris wordt aantrekkelijker

Eindelijk een goed bericht over aandelenplannen vanuit de overheid! De overheid gaat aandelen in ruil voor salaris aantrekkelijker maken.

Bekijk het bericht

Tags: nieuwsberichten

Iedereen aandeelhouder bij INFI

dinsdag 9 april 2019

"Ik zie het als een verrijking van dit bedrijf"

Bekijk het bericht

Tags: werknemersaandelen, nieuwsberichten

Geef medewerkers aandelen i.p.v een loonsverhoging

donderdag 7 maart 2019

Geen geld voor extra loon, wel geld voor aandeelhouders

Gisteren stond in het nieuws dat de aandeelhouders weer een mooie winstuitkering ontvangen. Het gaat goed met veel beursgenoteerde bedrijven. En we zien als reactie hierop partijen roepen om een loonsverhoging voor het personeel. Lees het blog van Pascale Nieuwland-Jansen hierover.

Bekijk het bericht

Tags: nieuwsberichten

Aandelen voor de top: ING Topman Ralph Hamers

donderdag 8 maart 2018

Vanochtend begon het nieuws met het bericht dat ING Topman Ralph Hamers met meer dan een miljoen euro zal stijgen, tot ongeveer drie miljoen euro. In de vorm van aandelen. Dit is bijna 60 keer zo veel als de ING Medewerkers aan de onderkant van ING en verdient Hamers nu 80 keer meer dan het modale inkomen in Nederland. Wat vind SNPI als adviseur op het gebied van Duurzaam Aandeelhouderschap hiervan?

Bekijk het bericht

Tags: werknemersaandelen, aandelen voor medewerkers, nieuwsberichten, medewerkersparticipatie