Nieuwsberichten

Recente Posts

Een bedrijf met 46 eigenaren? Het bestaat! (en zo werkt dat in de praktijk) - Algemeen Dagblad 29 september 2023

maandag 2 oktober 2023

 

Stel dat alle medewerkers mede-eigenaar kunnen worden van een bedrijf. Zijn er dan eindeloze discussies over welke nieuwe koffiemachine er nodig is? Het Utrechtse P2 doet het gewoon: het bedrijf heeft liefst 46 eigenaren. ,,Collega’s gaan echt anders kijken naar financiën.’’ 

<Lees meer>

SNPI heeft met heel veel plezier P2 geholpen bij het inrichten van de participatieregeling. P2 is een heel mooi voorbeeld van mede-eigenaarschap van medewerkers en hoe dit business model bijdraagt aan het succes van een onderneming.
Bekijk het bericht

Tags: nieuwsberichten

Het CNV zet in op loonsverhoging en werknemersaandelen

vrijdag 15 september 2023

 

Het CNV zet het komende jaar in op 4 tot 10% loonsverhoging. Tevens wil het CNV afspraken maken over een nominale loonsverhoging: 50 tot 100 euro per maand erbij. Ook zet het CNV in op werknemersaandelen en een kortere werkweek. Dit maakt het CNV vandaag bekend, als start van het nieuwe cao-seizoen.

Bekijk het bericht

Tags: nieuwsberichten

Medewerkers van bedrijf steeds vaker ook mede-eigenaar

dinsdag 8 augustus 2023

 

Medewerkers van bedrijf steeds vaker ook mede-eigenaar: ‘Vijf tot zes maandsalarissen extra’

Schoonmakers, hoveniers of kappers die voor een baas werken, maar tegelijkertijd ook mede-eigenaar zijn van het bedrijf. Steeds meer werkgevers van kleine- en middelgrote bedrijven (MKB) proberen hun werknemers aan het bedrijf te binden door ze aandeelhouder te maken. Maar daar kleven ook risico's aan.

Bij grote consultancy- en advocatenkantoren gebeurt dat al langer. In die bedrijven is de top gezamenlijk eigenaar. Maar inmiddels biedt ook zo'n 10 procent van de MKB-bedrijven hun medewerkers de mogelijkheid om aandeelhouder of zelf mede-eigenaar te worden van het bedrijf. Daarbij gaat het niet alleen om de top, maar juist om werknemers in alle lagen van het bedrijf. Zij beslissen mee over de koers en delen in de winst en het verlies van de onderneming.

Bekijk het bericht

Tags: nieuwsberichten

SNPI wint award voor beste non-profit Sustainable Consultancy 2023

maandag 10 juli 2023

SNPI is door Acquisition International uitgeroepen tot 

 

Best Non-Profit Sustainable Consultancy 2023 - Netherlands

 

 

 

Bekijk het bericht

Tags: nieuwsberichten

Medewerkersparticipatiedag 3 november 2022

woensdag 28 september 2022

Op donderdag 3 november zal het event Dag van de medewerkersparticipatie plaatsvinden met aansluitend het SNPI-Diner. Deze dag wordt door SNPI georganiseerd om kennis te delen over financiële participaties. De dag is perfect voor directeuren en aandeelhouders van ondernemingen, die overwegen om een financieel participatieplan met aandelen voor de medewerkers op te zetten of voor bedrijven die al een plan hebben en willen leren van andere bedrijven. Voor zowel de kleinere MKB-er als de grotere onderneming is de dag interessant om bij te wonen.

Bekijk het bericht

Tags: nieuwsberichten

BNR Podcast Als medewerkers ook aandeelhouders zijn

dinsdag 5 april 2022

Telegraaf, 28 februari 2022

ALS MEDEWERKERS OOK AANDEELHOUDERS ZIJN

 

Speel de aflevering af

Of luister via BNR app Spotify Apple Podcasts


 
Bekijk het bericht

Tags: nieuwsberichten

Telegraaf artikel 28 februari 2022

dinsdag 22 maart 2022

Telegraaf, 28 februari 2022

Bedrijven binden personeel aan zich met aandelen: ’Als het goed gaat, deel je in de winst'

AMSTERDAM - Goede werknemers zijn schaars en die wil je als werkgever aan je binden en behouden. Bijvoorbeeld door ze mee te laten profiteren met behaalde bedrijfswinsten. Naast de gewone winstdeling is het ook mogelijk werknemers aandelen in het bedrijf aan te bieden. „Het zijn geen gouden handboeien, maar het geeft je wel de mogelijkheid net iets meer te doen”, vertelt Pascale Nieuwland, directeur van Stichting Nederlands Participatie Instituut (SNPI).

Bekijk het bericht

Tags: nieuwsberichten

Coolblue beloont personeel met certificaten van aandelen

dinsdag 1 juni 2021

Telegraaf, 31 mei 2021

Coolblue heeft een belang in het bedrijf cadeau gedaan aan meer dan 3000 werknemers. Iedereen die in januari minstens een jaar in dienst was bij de webwinkel, heeft certificaten van aandelen gekregen.

Lees het artikel

SNPI feliciteert Coolblue met deze mooie stap! Hopelijk zullen meer bedrijven hun medewerkers ook mede-eigenaar maken!

Onderzoeken van de afgelopen 50 jaren laten steeds zien dat bedrijven waar alle medewerkers mede-eigenaar zijn via aandelen of certificaten van aandelen het beter doen dan bedrijven zonder een bedrijfsbrede regeling. Medewerkers zijn meer tevreden over hun werk en dat vertaalt zich uit in een hogere productiviteit. Medewerkers met aandelen worden beloond voor hun inzet. Zij delen mee in de winst van de onderneming (dividend) en de aandelen stijgen mogelijk verder in waarde.  Dit meedelen in de winst maakt dat de medewerkers zich echt mede-eigenaar voelen en meer betrokken zijn bij het bedrijf. Medewerkers kunnen zo extra vermogen opbouwen. Vermogen dat zij uitgeven in de Nederlandse economie. Een echte win-win voor iedereen. 

Nieuw belastingplan 2022

Er is nu net aangekondigd dat er in het Belastingplan van 2022 een fiscaliteit zal komen voor opties. Waar blijven de fiscaliteiten voor echte aandelen?? Onderzoeken laten zien dat opties geen effecten hebben op de langetermijn en aandelen hebben deze effecten wel.

Tijd voor meer aandacht voor echte aandeelhouderschap van medewerkers!

 

Bekijk het bericht

Tags: nieuwsberichten

Wethouder Jeroen Joon knipt lint en opent SNPI

donderdag 20 mei 2021

SNPI is verhuisd naar Apeldoorn en wethouder Jeroen Joon heeft de opening verricht. Hij heet SNPI van harte welkom in deze ondernemingsgezinde regio waar nog veel mogelijkheden zijn om te groeien. 

Hij heeft zelf in het verleden als medewerker wel eens opties gehad van het bedrijf waar hij op dat moment werkte. “Dat heeft enorm veel meerwaarde, dat je je stiekem een beetje eigenaar voelt.”

In Nederland zijn er steeds meer bedrijven waar medewerkers aandelen in handen hebben. Meestal niet alle aandelen, ook al komt dat wel voor. Vaak alleen de top van het bedrijf, maar er zijn ook bedrijven waar alle medewerkers mee kunnen doen. Dan heb je het over een bedrijfsbrede participatieregeling. Bijzonder is dat dit juist veel voorkomt in de Stedendriehoek. SNPI is de stichting die dit in Nederland promoot en bedrijven helpt bij het invoeren.

Post-corona medewerkers binden

Wethouder Jeroen Joon ziet juist nu nieuwe mogelijkheden voor aandeelhouderschap van medewerkers. Niet alleen ziet hij de meerwaarde voor de medewerkers, maar ook voor de werkgevers. “De concurrentie op de arbeidsmarkt neem toe. Juist nu, post-corona, terwijl mensen meer vanuit huis werken, zoeken werkgevers nieuwe mogelijkheden om medewerkers te binden. Dit kan juist nu een interessante aanpak zijn.” Joon spreekt bijna dagelijks werkgevers in de regio en hij wil het idee, als dat kan, wel aanreiken. Om hem daarbij te helpen, krijgt hij het handboek Iedereen Aandeelhouder mee, uit handen van SNPI-directeur Pascale Nieuwland-Jansen.

Bekijk het bericht

Tags: nieuwsberichten

Verhuizing SNPI in Apeldoorns Stadsblad

woensdag 5 mei 2021

De verhuizing van SNPI naar Apeldoorn en daarmee naar het gebied waar van oudsher een paar grote bedrijven zijn met een brede aandelenparticipatie, is niet onopgemerkt gebleven in de lokale pers.

Bekijk het bericht

Tags: nieuwsberichten