Nieuwsberichten

Wethouder Jeroen Joon knipt lint en opent SNPI

Pascale Nieuwland-Jansen donderdag 20 mei 2021

SNPI is verhuisd naar Apeldoorn en wethouder Jeroen Joon heeft de opening verricht. Hij heet SNPI van harte welkom in deze ondernemingsgezinde regio waar nog veel mogelijkheden zijn om te groeien. 

Hij heeft zelf in het verleden als medewerker wel eens opties gehad van het bedrijf waar hij op dat moment werkte. “Dat heeft enorm veel meerwaarde, dat je je stiekem een beetje eigenaar voelt.”

In Nederland zijn er steeds meer bedrijven waar medewerkers aandelen in handen hebben. Meestal niet alle aandelen, ook al komt dat wel voor. Vaak alleen de top van het bedrijf, maar er zijn ook bedrijven waar alle medewerkers mee kunnen doen. Dan heb je het over een bedrijfsbrede participatieregeling. Bijzonder is dat dit juist veel voorkomt in de Stedendriehoek. SNPI is de stichting die dit in Nederland promoot en bedrijven helpt bij het invoeren.

Post-corona medewerkers binden

Wethouder Jeroen Joon ziet juist nu nieuwe mogelijkheden voor aandeelhouderschap van medewerkers. Niet alleen ziet hij de meerwaarde voor de medewerkers, maar ook voor de werkgevers. “De concurrentie op de arbeidsmarkt neem toe. Juist nu, post-corona, terwijl mensen meer vanuit huis werken, zoeken werkgevers nieuwe mogelijkheden om medewerkers te binden. Dit kan juist nu een interessante aanpak zijn.” Joon spreekt bijna dagelijks werkgevers in de regio en hij wil het idee, als dat kan, wel aanreiken. Om hem daarbij te helpen, krijgt hij het handboek Iedereen Aandeelhouder mee, uit handen van SNPI-directeur Pascale Nieuwland-Jansen.

Lees het bericht in het Apeldoorns Stadsblad.

Topics: nieuwsberichten