Nieuwsberichten

Medewerkers van bedrijf steeds vaker ook mede-eigenaar

SNPI dinsdag 8 augustus 2023

 

Medewerkers van bedrijf steeds vaker ook mede-eigenaar: ‘Vijf tot zes maandsalarissen extra’

Schoonmakers, hoveniers of kappers die voor een baas werken, maar tegelijkertijd ook mede-eigenaar zijn van het bedrijf. Steeds meer werkgevers van kleine- en middelgrote bedrijven (MKB) proberen hun werknemers aan het bedrijf te binden door ze aandeelhouder te maken. Maar daar kleven ook risico's aan.

Bij grote consultancy- en advocatenkantoren gebeurt dat al langer. In die bedrijven is de top gezamenlijk eigenaar. Maar inmiddels biedt ook zo'n 10 procent van de MKB-bedrijven hun medewerkers de mogelijkheid om aandeelhouder of zelf mede-eigenaar te worden van het bedrijf. Daarbij gaat het niet alleen om de top, maar juist om werknemers in alle lagen van het bedrijf. Zij beslissen mee over de koers en delen in de winst en het verlies van de onderneming.

lees het volledige artikel en bekijk de video van Nieuwsuur

Wilt u uw medewerkers ook mede-eigenaar maken? 

De non-profit stichting Nederlands Participatie Instituut kan u helpen. SNPI is gespecialiseerd in medewerkersparticipatie met certificaten van aandelen en aandelen en heeft al honderden Nederlandse bedrijven geholpen bij het ontwerpen en opzetten van participatieplannen.

Kijk op de website www.snpi.nl 

Of bestel ons boek op Managementboek New Call-to-action

Of meld je aan voor onze Dag van de Medewerkersparticipatie op 2 november a.s. en leer meer bedrijven kennen die het toepassen en luister naar hun verhalen. 

Informatie & Aanmelden

 

Topics: nieuwsberichten