Nieuwsberichten

Beursnotering Gelders MKB-bedrijf op NPEX

SNPI vrijdag 30 januari 2015

Een Gelders mkb-bedrijf geeft obligatielening uit voor financiering van wereldwijde groei. Het bedrijf is DG press, een Nederlandse wereldspeler in hoogwaardige drukmachines voor het bedrukken van onder andere flexibele verpakkingen.

Op 27 januari startte DG Press de uitgifte van een aan de NPEX-beurs te noteren achtergestelde 8% obligatielening van 1 miljoen euro met een looptijd van 5 jaar. Hiermee wil het ambitieuze Gelderse bedrijf de verdere groei en investeringen in de doorontwikkeling van een nieuw type drukpers financieren.

Lees het gehele artikel

Perspectief

Het bedrijf uit Hall (regio Arnhem/ Apeldoorn), is in de afgelopen jaren explosief gegroeid. Dit is mede het gevolg van de sterk groeiende vraag naar flexibele verpakkingsmaterialen zoals PET-flessen en het feit dat verpakkingen vanwege doorontwikkeling van marketingcampagnes voortdurend worden aangepast. Speciaal voor deze snelgroeiende markt heeft DG press de zogenaamde Thallo-technologie ontwikkeld. De hypermoderne Thallo offset-drukpersen zijn door de markt met groot enthousiasme ontvangen. Drukkers van verpakkingsmaterialen kunnen hiermee namelijk flexibeler, kostenefficiënter en op een veel milieuvriendelijkere manier produceren. En omdat met de Thallo-drukpers veel verschillende verpakkingen in kleine oplages kunnen worden gedrukt, en met veel minder afval, kunnen zij ook winstgevender produceren. 

Groeiverwachting

Peter Kloppers en Remko Koolbergen, directeuren en eigenaren van DG press verwachten dat de omzet van hun bedrijf in de komende jaren sterk zal toenemen, onder andere als gevolg van de te verwachte verkopen van Thallo-drukpersen. Vanaf 2015 zal het aantal te verkopen Thallo’s met een gemiddelde verkoopprijs van 2,5 miljoen per stuk, groeien met twee per jaar tot de maximale productiecapaciteit van tien stuks per jaar in 2019 en 2020, Daarnaast heeft DG press een stabiele omzet uit onderhoud en reserve-onderdelen van DG-drukpersen die over de hele wereld in bedrijf zijn.
 

Prospectus

Voor deze obligatielening is een prospectus opgesteld, dat samen met meer informatie over DG press te vinden is op de websites van NPEX en DG press. Beleggers kunnen inschrijven op de obligatielening door het online inschrijfformulier op de website van NPEX in te vullen www.npex.nl/dgpress. Op woensdagavond 11 februari 2015 zal bij DG press een speciale bijeenkomst worden gehouden voor potentiële investeerders. Meer informatie daarover is ook te vinden op de websites van DG press en NPEX. Alan van Griethuysen, directeur van NPEX, is erg enthousiast over de nieuwe notering: “DG press is een innovatief bedrijf met een duidelijke visie op gespreid en flexibel financieren. Naast bancaire financiering en crowdfunding gaat het nu een achtergestelde obligatie uitgeven om de verdere groei van de onderneming te realiseren. Een schoolvoorbeeld van stapelfinanciering.”

 

Historie DG Press

DG press ServiceS B.V., dochterbedrijf van DG press HoldinG B.V., is vijf jaar geleden gestart met twaalf medewerkers van de voormalige web offset druk machine bouwer Drent Goebel, die in 2009 failliet ging, onder andere als gevolg van de kredietcrisis. DG press produceert en onderhoudt 500 bestaande web offset drukpersen wereldwijd. Ongeveer 5% van onze omzet wordt behaald in Nederland, de rest wereldwijd, in Noord Amerika , Europa , Rusland, Zuid Afrika en Europa. DG press heeft vanuit haar historie ruime ervaring met web offset druk. Het bedrijf is inmiddels gegroeid naar ruim 60 medewerkers, waarvan ruim de helft jarenlang ervaring heeft opgedaan bij Drent Goebel.

Wat is NPEX

NPEX de mkb-beurs van Nederland, faciliteert de uitgifte van effecten door mkb-bedrijven en de verhandelbaarheid hiervan voor beleggers. Omdat de mogelijkheden van banken om bedrijven geld te lenen beperkt zijn, hebben veel bedrijven behoefte aan andere bronnen van groeikapitaal. Op NPEX wordt rechtstreeks online gehandeld, zonder tussenkomst van andere partijen. Transparant, laagdrempelig en kostenefficiënt. NPEX staat onder doorlopend toezicht van de AFM en DNB en beschikt het over de vereiste vergunningen en ontheffingen om alle aangeboden diensten te verrichten. De effecten en gelden van beleggers worden beheerd door de onafhankelijke Stichting NPEX Bewaarbedrijf. die de veiligheid van de beleggers waarborgt. Contact voor de media: Value@Stake, Financial & Critical Communications, Edwin van Wijk, T: 06-23480217, E: evanwijk@valueatstake.nl

Topics: nieuwsberichten