SNPI Blog

Hoe helpt SNPI bedrijven? 25 jaar SNPI!

Door Pascale Nieuwland-Jansen | donderdag 25 juli 2019

Stichting Nederlands Participatie Instituut (SNPI) bestaat dit jaar 25 jaar! Deze zomer blikken wij terug op 25 jaar medewerkersparticipatie in Nederland. Onze organisatie bestaat inmiddels 25 jaar. Opgericht als kenniscentrum en uitgegroeid tot een kenniscentrum plus een platform en een hele heldere en groeiende adviestak. Hoe helpt SNPI bedrijven?

Van Kenniscentrum tot adviesorganisatie

De eerste 10 jaren van SNPI bestonden de activiteiten uit het informeren over participatie door gastpresentaties, met een website, het uitgeven van boeken en het stimuleren van onderzoek. De meeste vragen die de organisatie echter kreeg kwamen van bedrijven, die graag een participatieplan wilden invoeren en wilden weten hoe zij dit het beste konden doen. 

Er was echter geen organisatie die tegen een redelijke prijs een participatieplan kon helpen invoeren. Voor veel MKB-bedrijven zijn de grote accountancykantoren te duur. SNPI heeft daarom een eigen adviestak opgezet. Na een aantal jaren, met de komst van een jurist in het team, konden we het aanbod uitbreiden tot totaalpakketten voor implementatie.

Compleet implementatiepakket

Nu is dat de grootste tak van sport van SNPI. We kunnen  adviespakketten aanbieden voor het ontwerpen en invoeren van een bedrijfsbrede aandelen- of certificatenregeling tegen een vast bedrag.

Ondernemers weten op voorhand wat de dienstverlening kost en kunnen  bij het team terecht met alle vragen die er zijn. Van start tot finish wordt de organisatie begeleid tot zelfs de eerstvolgende handelsronde één jaar later.

Community om te blijven ontwikkelen

Naast advisering is er het platform van gelijkgestemde bedrijven die allemaal een bedrijfsbrede aandelen of certificatenregeling hebben en  bij elkaar komen om kennis te delen en van elkaar te leren. Bedrijven die serieus een bedrijfsbrede regeling invoeren zijn zich bewust van het feit dat de regeling onderdeel is van het ondernemingsbeleid en dat het iets is dat constant meebeweegt met de onderneming. Deze bedrijven doen er dan ook alles aan om de regeling gezond en aantrekkelijk te houden voor de medewerkers. 

Kennis opbouwen

En wat ook belangrijk is om te vermelden. SNPI is naast adviseur en community-manager, ook nog steeds een not for profit kenniscentrum. Dit kunnen we zijn door een jaarlijkse bijdrage van onze oprichter Stichting Werkgemeenschappen Bergeijk en door alles wat wij doen kostendekkend uit te voeren.

Het boek "Iedereen aandeelhouder" staat na 4 jaren nog steeds in de top 1000 van managementboek. 

Wilt u een keer kennismaken? Maak dan een afspraak met ons team via mail@snpi.nl en kom een keer langs op ons kantoor in Utrecht.

Bestel het boek

 

Topics: werknemersaandelen, aandelen voor medewerkers, werknemersparticipatie, eigenaar zijn

Ja, ik blijf graag op de hoogte van nieuwe blogs

Recente blogs