SNPI Blog

Vooroordelen en voordelen.Trends en terugblik 25 jaar SNPI (3)

Door Pascale Nieuwland-Jansen | vrijdag 19 juli 2019

Stichting Nederlands Participatie Instituut (SNPI) bestaat dit jaar 25 jaar! Deze zomer blikken wij terug op 25 jaar medewerkersparticipatie in Nederland. Wat hebben we gezien de afgelopen 25 jaar op het gebied van mede-eigenaarschap van medewerkers.

lees meer

Tags: ESOP, opties, Blasi, werknemersaandelen, aandelen voor medewerkers, ondernemingsraad, werknemersparticipatie, Amerika, overheid, eigenaar zijn, politiek

Werknemers met aandelen doen het beter- de feiten

Door Anne Veenman | vrijdag 8 juni 2018

Graag verwijzen wij in onze blogs, artikelen en gratis te downloaden whitepapers naar deze wetenschappers, maar hier hebt u de feiten nog eens op een rijtje. Op 5 juli organiseren wij een workshop over de voordelen van financiële werknemersparticipatie, hoe het invoeren hiervan in zijn werk gaat en of dit ook bij uw onderneming past.

lees meer

Tags: ESOP, opties, Blasi, werknemersaandelen, werknemersparticipatie, mede-eigenaarschap

De 3rd WAY is een groot idee!

Door Pascale Nieuwland-Jansen | maandag 18 april 2016

Amerika is een kapitalistische droommachine zonder voldoende kapitalisten. Met deze simpele maar diepgaande observatie, leggen de Republikein Veny Musum en Democraat Upendra Chivukula een fundamenteel probleem in de Amerikaanse economie bloot.

lees meer

Tags: ESOP, internationaal

Inspiratie uit de VS - Financiële participatie als organisatievorm denken

Door Pascale Nieuwland-Jansen | maandag 18 januari 2016

Elk half jaar wordt in de VS een conferentie over financiële medewerkersparticipatie georganiseerd, afwisselend aan de westkust van Amerika in California, thuisbasis van NCEO, de Amerikaanse tegenhanger van SNPI en de andere keer in New Brunswick, de thuisbasis van de Rutgers Universiteit, net onder New York. Vorige week was voor mij de eerste keer dat ik deze conferentie bezocht, maar het zal zeker niet de laatste keer zijn, want jeetje wat had deze conferentie een inhoudelijk hoog niveau.

lees meer

Tags: ESOP, internationaal, financiële medewerkersparticipatie, organisatievorm

Mede-eigenaarschap versterkt participatie

Door Pascale Nieuwland-Jansen | donderdag 30 april 2015

Een blog uit het archief maar nog steeds relevant, zeker met de opkomende studiereis naar Amerika.  De Amerikaanse goeroe van de financiële participatie, Joseph Blasi, verwonderde zich over het ontbreken van fiscale voordelen hiervoor in Nederland. Mede-eigenaarschap bevordert participatie, in bedrijven maar ook in de samenleving.

Door Pascale Nieuwland-Jansen

lees meer

Tags: ESOP, internationaal, personeelsaandelen, Blasi, Verenigde Staten, medewerkeraandeelhouders, ondernemingsmodel

Studiereis naar VS

Door Pascale Nieuwland-Jansen | dinsdag 10 februari 2015
lees meer

Tags: financiële participatie, ondernemers, aandeelhouders, MKB, Nederlandse bedrijven, ESOP, Beyster Symposium, studiereis, internationaal, aandelen, participatie, personeelsaandelen, DGA, Blasi, Verenigde Staten

Investeerders met hart voor de zaak

Door Pascale Nieuwland-Jansen | maandag 2 februari 2015

Eigenlijk wilde ik u deze week meer gaan vertellen over onze geplande studiereis naar Amerika in juni van dit jaar. Dat ga ik ook doen. Maar ik wil eerst ingaan op de perikelen bij V&D.

lees meer

Tags: financiële participatie, ondernemers, ESOP, Beyster Symposium, winstdeling, investeringsmaatschappij, medewerkers, aandelen, personeelsaandelen, DGA, Blasi, investeerders, V&D

Ja, ik blijf graag op de hoogte van nieuwe blogs

Recente blogs