Nieuwsberichten

Persbericht: tweede druk Iedereen Aandeelhouder

Pascale Nieuwland-Jansen donderdag 12 oktober 2017

Gisteren is in Utrecht het eerste exemplaar van de tweede herziene druk van Iedereen aandeelhouder door Pascale Nieuwland, directeur SNPI, overhandigd aan Jaap Jongejan, directeur SBI Formaat. Iedereen aandeelhouder is het enige praktische handboek op de markt dat ondernemers van (MKB)-bedrijven wegwijs maakt in de wereld van aandeelhouderschap voor medewerkers. De herziene editie is geactualiseerd met nieuwe cases en inzichten vanuit de praktijk. Deze nieuwe informatie laat zien dat participatie springlevend is. De medewerkers van nu zoeken zeggenschap, verantwoordelijkheid en inspraak op het werk.

Top 100 managementboek

Pnieuwlandjongejanhandboek.jpeg

Iedereen aandeelhouder heeft begin 2017, ruim een jaar na verschijnen, in de top 100 van managementboek gestaan. Er is een duidelijke vraag naar informatie over aandeelhouderschap van medewerkers.

Jaap Jongejan leverde een inhoudelijke bijdrage aan het boek en staat positief tegenover aandeelhouderschap van medewerkers. Uit eigen ervaring weet hij dat aandeelhouderschap met zeggenschap een goede organisatievorm is voor bedrijven en medewerkers van nu.

“Nu ben je vaak deel van de organisatie, morgen kan een deel van de organisatie van jou zijn. Als je dat aandurft, word je de ideale aandeelhouder van en voor jouw bedrijf. Medezeggenschap versterkt het succes dat je met elkaar deelt,” aldus Jongejan.

 

 

Nieuw in 2e herziene druk

Het handboek is uitgebreid met nieuwe voorbeelden vanuit de praktijk die aantonen dat medewerkersparticipatie actueel is. Nieuw in deze editie zijn:

  • Twee praktijkcases van jonge bedrijven met jonge medewerkers: 2ndSense en VI Company.
  • Het vernieuwde Nederlands Model waarin de do’s and dont’s om succes te behalen staan beschreven. Dit vernieuwde model is ge-ent op de praktijk en geleerde lessen van bedrijven.
  • Een stappenplan speciaal voor starters. Wie bij de start al de mogelijkheid voor participatie meeneemt, kan er daarna veel sneller, gemakkelijker en goedkoper mee aan de slag.
  • Een toelichting over varianten uit het buitenland, met name de VS. Ondernemers krijgen deze varianten vaak door adviseurs aangereikt. De vraag is of ze wel zo geschikt zijn voor de Nederlandse situatie.

Perscontact

Voor vragen, beeldmateriaal, interview- of recensie-aanvragen kunt u contact opnemen met Pascale Nieuwland 06-29479 580/ nieuwland@snpi.nl

__________________________________________________________

Over het boek Titel: Iedereen aandeelhouder Hardcover, 208 pagina's Nederlandstalig Uitgeverij SNPI, Utrecht, www.snpi.nl 1e druk - september 2015 2e herziene druk – oktober 2017 ISBN 9789082398526

Prijs: € 37,50

Over de auteur: Pascale Nieuwland–Jansen (1974) heeft internationale bedrijfskunde en Indonesiëkunde gestudeerd aan de Universiteit van Leiden en Erasmus Universiteit Rotterdam en Human Resource Management aan de ISBW met een master aan Saxion. Zij heeft onder meer gewerkt voor de Kamer van Koophandel Amsterdam en bij de werkgeversorganisatie VNO-NCW in Den Haag. Sinds april 2013 is zij directeur van SNPI. Zij werkte daarvoor al 8 jaar als adviseur bij SNPI. Zij adviseert onder andere ondernemingen over financiële medewerkersparticipatie en begeleidt ondernemingen bij het implementeren van participatieplannen.

Over SNPI. SNPI is een advies- en kenniscentrum in Nederland dat zich richt op financiële medewerkersparticipatie en opkomt voor de belangen van bedrijven met een medewerkeraandelenprogramma. SNPI informeert het brede publiek, voert lobby, maar geeft ook adviezen aan bedrijven rondom de invoering van medewerkeraandelenprogramma's en het actueel houden van deze regelingen. SNPI is een volledig zelfstandige stichting zonder winstoogmerk. Kijk voor meer informatie op www.snpi.nl

Over Jaap Jongejan. Jaap Jongejan is Algemeen Directeur van het SBI, SBI Formaat, Odyssee en Landgoed Zonheuvel, hij is netwerker, inspirator en vernieuwer. Dit zijn organisaties die dialoog voeren op alle niveaus met mensen in de onderneming en de samenleving. De vraag die we ons daarbij stellen is: hoe kunnen we elan overbrengen op mensen, in hun organisatie en de omgeving? Hoe kunnen we medezeggenschap versterken Jaap Jongejan staat voor vernieuwend denken over arbeidsverhoudingen, waarbij woorden als samenwerken bezinning en inspiratie centraal staan.

Topics: nieuwsberichten