Nieuwsberichten

Coolblue beloont personeel met certificaten van aandelen

SNPI dinsdag 1 juni 2021

Telegraaf, 31 mei 2021

Coolblue heeft een belang in het bedrijf cadeau gedaan aan meer dan 3000 werknemers. Iedereen die in januari minstens een jaar in dienst was bij de webwinkel, heeft certificaten van aandelen gekregen.

Lees het artikel

SNPI feliciteert Coolblue met deze mooie stap! Hopelijk zullen meer bedrijven hun medewerkers ook mede-eigenaar maken!

Onderzoeken van de afgelopen 50 jaren laten steeds zien dat bedrijven waar alle medewerkers mede-eigenaar zijn via aandelen of certificaten van aandelen het beter doen dan bedrijven zonder een bedrijfsbrede regeling. Medewerkers zijn meer tevreden over hun werk en dat vertaalt zich uit in een hogere productiviteit. Medewerkers met aandelen worden beloond voor hun inzet. Zij delen mee in de winst van de onderneming (dividend) en de aandelen stijgen mogelijk verder in waarde.  Dit meedelen in de winst maakt dat de medewerkers zich echt mede-eigenaar voelen en meer betrokken zijn bij het bedrijf. Medewerkers kunnen zo extra vermogen opbouwen. Vermogen dat zij uitgeven in de Nederlandse economie. Een echte win-win voor iedereen. 

Nieuw belastingplan 2022

Er is nu net aangekondigd dat er in het Belastingplan van 2022 een fiscaliteit zal komen voor opties. Waar blijven de fiscaliteiten voor echte aandelen?? Onderzoeken laten zien dat opties geen effecten hebben op de langetermijn en aandelen hebben deze effecten wel.

Tijd voor meer aandacht voor echte aandeelhouderschap van medewerkers!

 

Topics: nieuwsberichten