SNPI Blog

Saamhorigheid

Door Pascale Nieuwland-Jansen | donderdag 2 april 2020

Gelukkig kan SNPI gewoon doorwerken in deze crisis. Heel veel werkzaamheden gaan gewoon door. Thuiswerken dat vraagt aanpassingen. De eerste week was voor iedereen wel even wennen, maar nu gaat het eigenlijk prima zo. Een ritme en regelmaat is erg belangrijk. Het thuiswerken blijkt ook veel voordelen te hebben.

Geen reistijd naar kantoor en efficiënter aan het werk. In 5 uur is alles gedaan wat je normaal in 8 uur hebt gedaan. Overleggen gaan telefonisch en worden heel efficiënt gevoerd. Ook de kat vindt het geweldig dat het baasje thuis is en komt te pas en te onpas mij even helpen met het werk.  

Wat is er echt belangrijk

Qua werk mis ik weinig thuis. Wat ik wel mis is het ergens naartoe gaan en de sociale contacten. Het naar kantoor reizen mis ik niet, maar gek genoeg voelt naar kantoor gaan zinvoller dan thuisblijven. 

Saamhorigheid

Wat ik wel mis, is het hebben van collega's en ervaringen te delen. Allemaal thuis aan het werk, allemaal de kinderen hebben rondlopen en allemaal dezelfde beproevingen. Ik mis die saamhorigheid. 

Saamhorigheid is wat wij veel zien bij participatieve bedrijven. Dat vind ik één van de mooiste kenmerken van deze bedrijven, waar de medewerkers mede-eigenaar zijn. Dat maakt mijn werk bij SNPI ook leuk. Wij helpen hele mooie bedrijven bij het invoeren van een brede participatieregeling. De medewerkers worden een stukje mede-eigenaar.

Die collectiviteit en manier van samenwerken vind ik een heel krachtig kenmerk van medewerkersparticipatie. Ik had nu graag bij een participatief bedrijf willen werken. 

Bestel het boek "Iedereen Aandeelhouder"

Zit je in quarantaine en kan je even niet zoveel doen, bestel dan ons boek en verdiep je in mede-eigenaarschap van medewerkers via aandelen. Wellicht is dat iets om op te pakken na deze crisis. 

Bestel het boek

Topics: aandeelhouders, personeelsaandelen, financiële medewerkersparticipatie, aandelen voor medewerkers, mede-eigenaarschap

Ja, ik blijf graag op de hoogte van nieuwe blogs

Recente blogs