SNPI Blog

Studiereis naar VS

Door Pascale Nieuwland-Jansen | dinsdag 10 februari 2015

In de Verenigde Staten wordt financiële participatie meer toegepast dan in Nederland en meer onderzocht. Met een studiereis naar de Beyster Conferentie kunnen we in één keer heel veel inzicht en inspiratie ophalen.wordle studiereis1

Door Pascale Nieuwland

Vorige week schreef ik al even kort over de SNPI-studiereis naar Amerika. De studiereis bestaat uit deelname aan de Beyster Conferentie (21-23 juni) en aansluitend een korte toer met meetings en site visits bij onder meer een onderneming met employee ownership. De toer eindigt op 26 juni.

Waarom naar VS
Niet voor niets doen alle ondernemingen in Sillicon valley aan financiële participatie en is de ESOP in het leven geroepen om het voor DGA aantrekkelijker te maken om de aandelen aan het personeel te verkopen en om continuïteit van MKB-bedrijven te garanderen. Employee ownership draait in Amerika om ondernemerschap, arbeidsverhoudingen en is een way of doing business. Dit levert in de praktijk een rijke bron van variatie en inspiratie op. Een bezoek aan de VS en toegang tot kennis en geleerde praktijklessen rond employee ownership is interessant voor bedrijven die in Nederland werken met aandeelhouderschap voor medewerkers, maar ook voor ondernemers die zich nog oriënteren op dit onderwerp. SNPI nodigt ook experts en beleidsmedewerkers die zich in het onderwerp willen verdiepen uit om mee te gaan.

Beyster conferentie
Tijdens de 3 daagse Beyster conferentie presenteren tientallen onderzoekers hun bevindingen, zoeken feedback en gaan in contact met mensen uit het veld. Ook enkele Nederlandse experts doen hier aan mee. Voor mensen uit de praktijk een uitgelezen kans om antwoord te krijgen op heel veel deelvragen over wat werkt onder welke voorwaarden. Dit is ook een uitgelezen kans om uw netwerk uit te breiden met mensen uit onderzoek en praktijk.
Het tweede deel van de studiereis bestaat uit site visits en ontmoetingen met organisaties, bedrijven en experts op het gebied van employee ownership, zodat u de kans krijgt om nog verder door te gaan op uw vragen en nog meer te halen uit uw bezoek aan de VS.

Idee
Het idee van de studiereis is ontstaan door een uitnodiging van professor Blasi aan SNPI om deel te nemen aan de Beyster conferentie. Voor SNPI als kenniscentrum een uitgelezen kans om onze bestaande kennis te verrijken en te verdiepen. Door dit samen te doen met een bredere delegatie van mensen uit de praktijk en experts, kunnen we meteen sparren en met elkaar bekijken welke onderzoeksresultaten toepasbaar zijn voor de Nederlandse situatie.

Waarom meegaan?
Juist voor mensen die in de praktijk bezig zijn met financiële participatie is dit thema vaak een van de vele dingen waar zij mee bezig zijn. Door een keer intensief in het onderwerp te duiken, in een omgeving waar heel veel kennis bij elkaar komt en dit te doen samen met experts en praktijkmensen uit de Nederlandse situatie komt u echt tot nieuwe inzichten, die u mee naar huis kunt nemen en toepassen. Juist door deelname als delegatie kunt ook weer terug thuis met elkaar blijven sparren.

Details
SNPI organiseert de studiereis en regelt uiteraard ook de praktische zaken voor de deelnemers. Wat kunt u verwachten:

- Deelname aan de Beyster conferentie  21 - 23 juni
- Diner met gastsprekers speciaal voor de delegatie
- Meetings en bedrijfsbezoeken op 24, 25 en 26 juni
- Mogelijkheid voor gezamenlijk heen- en terugreis (afwijken van het reisschema is mogelijk) en hotel reservering.
- Prijsindicatie p.p. € 2000,- voor platformleden en € 3750,- voor niet leden (excl. BTW).

Kosten inbegrepen
Hotelovernachtingen, 2 diners, lunches, bedrijfsbezoeken, deelname Beyster Conferentie.  

Exclusief
Vliegtickets en verdere verblijfkosten.

Interesse?
Bent u geïnteresseerd in de studiereis naar Amerika, meldt u zich dan bij SNPI aan via onderstaand contactformulier. Dit is uiteraard geen definitieve aanmelding. In maart/april wordt u gevraagd zich definitief aan te melden. Hebben we nu al ruim voldoende voorinschrijvingen, dan kunnen we meer vooruitplannen en voorreserveringen maken, waardoor u een nog voller programma zal hebben, tegen de laagst mogelijke kosten.

 

Topics: financiële participatie, aandeelhouders, personeelsaandelen, DGA

Ja, ik blijf graag op de hoogte van nieuwe blogs

Recente blogs