SNPI Blog

Alle antwoorden over financiële participatie

Door Pascale Nieuwland-Jansen | dinsdag 27 januari 2015

Wij krijgen jaarlijks ontzettend veel vragen over financiële participatie. Niet alle informatie past op een website en niet iedereen vindt het plezierig om een workshop bij te wonen. Daarom gaat SNPI dit jaar een handboek publiceren.

Door Pascale Nieuwland-Jansen

Wij merken aan de vragenstellers en aan de bezoeken op de website van SNPI dat vragen -  en vooral de tijd om te zoeken naar antwoorden - juist in het weekend opkomen. Op de website van SNPI staan veel downloads en publicaties die aangeschaft kunnen worden, maar een boek waar alle praktische zaken samenhangend in worden beschreven, dat was er nog niet. Jaren geleden heeft SNPI ook een handboek uitgegeven en toen merkten we dat er veel vraag was naar een soortgelijk boek. En hoewel we geneigd zijn om te denken dat ‘alles op internet’ te vinden is, kan een website niet dezelfde hoeveelheid informatie op een samenhangende en toegankelijke manier bieden. Dit was voor ons de reden om het Handboek geheel te herschrijven en opnieuw uit te geven. Op dit moment wordt er nog druk geschreven en gedaan. Vanaf september is het boek via onze website te verkrijgen.

Elk kwartaal
Tot die tijd is het bijwonen van een workshop de beste manier om snel tot een goed inzicht en overzicht te komen over wat financiële participatie voor uw bedrijf kan betekenen en antwoord te vinden op vragen die opkomen bij een eerste oriëntatie op de mogelijkheden, kansen en risico’s. Elk kwartaal geven we een oriëntatieworkshop en krijgt u in een paar uur tijd zoveel mogelijk informatie over de verschillende vormen van participeren, verschillende structuren en wat u allemaal moet weten om een juiste beslissing te kunnen nemen over het al dan niet willen starten met financiële participatie. Deelnemers van de workshop ontvangen vanaf september het handboek cadeau bij hun deelname.

Praktisch
Het handboek is, net als de oriëntatieworkshops die wij geven, heel erg praktisch van aard. Als ondernemer of directie kunt u met dit handboek, als u dat zou willen, zelf aan de slag met een participatieplan. Maar u kunt ook bekijken wat u zelf doet en wat u uiteindelijk door een andere partij laat uitvoeren. Door het boek te lezen krijgt u meer grip op de materie en kunt u het overzicht behouden en bewaken. U krijgt handvatten, aandachtspunten, tips en voorbeelden voor het invullen van uw plan. Ook als u al een plan heeft, dan kunt u aan de hand van dit handboek uw plan onderhouden en verbeteren.

En komt u er om wat voor reden niet helemaal uit, maak dan gewoon een afspraak met SNPI om uw vragen te beantwoorden.  

 

Programma van SNPI voor 2015

  • 23 April 2015 - Themadag van het SNPI platform ‘Participatieplan zonder administratieve drempels’ Bijeenkomst over de do’s en don’ts van het administreren van participatieplannen.

  • Juni 2015 - Besloten platform bijeenkomst

  • 20 - 27 juni 2015 - Studiereis Amerika

  • September 2015 - Lancering Handboek financiële participatie

  • Oktober 2015 - Besloten platform bijeenkomst

  • 19 november 2015 - SNPI Diner


Topics: financiële participatie, DGA

Ja, ik blijf graag op de hoogte van nieuwe blogs

Recente blogs