SNPI Blog

MI Consultancy maakt van medewerkers mede aandeelhouders

Door Pascale Nieuwland-Jansen | donderdag 12 september 2013

MI Consultancy,  leverancier van het NeoZis ZorgInformatieSysteem, heeft succesvol aandelen overgedragen aan de medewerkers. SNPI heeft als kenniscentrum op het gebied van medewerkerparticipatie dit proces op een succesvolle manier begeleid.

Door Pascale Nieuwland

Het vergroten van de medewerkerbetrokkenheid was het doel van MI Consultancy bij het invoeren van deze bedrijfsbrede regeling. Hoewel er geen financiële noodzaak bestond hebben medewerkers daadwerkelijk geld moeten storten om de aandelen te verkrijgen. Directeur Paul Edridge legt uit “Wij vinden het belangrijk dat iedereen een grote mate van betrokkenheid heeft bij de onderneming. Nu de medewerkers ook mede eigenaar zijn zien wij meer ondernemend gedrag bij onze mensen waardoor wij als organisatie beter zullen presteren.”

 Uit ervaring van SNPI blijkt dat financiële medewerkerparticipatie de betrokkenheid versterkt, de productiviteit verhoogt, het bedrijfsresultaat verbetert en bijdraagt aan een sterke concurrentiepositie. Juist in deze tijd zouden werkgevers moeten nadenken over een andere manier van belonen voor hun medewerkers. Vooral in kennisintensieve organisaties vormen de medewerkers het menselijk kapitaal. Door deze medewerkers financieel mee te laten participeren wordt dit kapitaal ook concreet gemaakt.

GRATIS checklist aandelen participatieplan

Topics: personeelsaandelen, aandelen voor medewerkers

Ja, ik blijf graag op de hoogte van nieuwe blogs

Recente blogs