SNPI Blog

Wat zoeken mensen in hun werk in 2017?

Door Anne Veenman | donderdag 13 juli 2017

Er wordt veel geschreven over trends op de arbeidsmarkt en de vraag hoe (jong) talent te boeien. Tijd om mee te praten. Wat vind je zelf belangrijk in je werk?

Er worden heel wat onderzoeken en artikelen gepubliceerd vol aannames over wat de medewerker in 2017 in zijn werk zoekt. Met name gaat dit dan vaak over de millennial, de jongste generatie op de arbeidsmarkt die zo ongeveer tussen de vijftien en de vijfendertig jaar oud is. Over deze groep bestaan hardnekkige vooroordelen: ze zijn narcistisch, idealistisch, willen flexibel zijn en zijn goed met techniek – zo vatte NRC de vooroordelen ongeveer een jaar geleden samen in dit artikel https://www.nrc.nl/nieuws/2016/06/29/de-vier-grootste-mythes-over-millennials-2843767-a1504032.

Wat willen medewerkers?

Want zijn de verschillen echt zo groot? Verandert de arbeidsmarkt echt zo snel en zijn er wel zulke grote verschillen tussen generaties? In datzelfde artikel in NRC werden de vooroordelen al ontmaskerd en onlangs stelde Joris Winters in zijn artikel in het Financieel Dagblad van 4 juli 2017 dat millennials in hun wens naar flexibiliteit in werk en woning eigenlijk best lijken op senioren. Net als op de woningmarkt is dan ook voor de arbeidsmarkt de vraag: bieden we wat mensen zoeken, dus de banen en de voorwaarden die de medewerkers willen?

Kijken we bijvoorbeeld naar flexibiliteit dan zijn er verschillende groepen en generaties op de arbeidsmarkt die graag zelf bepalen waar en wanneer ze werken. Het aanbieden van tijdelijke en instabiele contracten aan jongeren is niet echt een antwoord op die behoefte. Net zomin als het bijna alleen nog inhuren als zzp’ers van 50-plussers als zij zich op de arbeidsmarkt begeven.

istocklangetermijn.jpg 

 

Peiling

Tijd om het eens te peilen. Wat willen de medewerkers van vandaag? Willen millennials wel flexibiliteit? En wat willen de generaties X en ouder? En – dat vinden we bij SNPI uiteraard relevant – hebben medewerkers met aandelen (of certificaten daarvan) echt andere wensen of maakt dat weer niet zoveel verschil. We gaan het onderzoeken. Help ons en vul nu de
enquête in die wij hebben samengesteld om trends op de arbeidsmarkt te kunnen ontdekken. De resultaten van dit onderzoek in een bredere context zullen gepubliceerd worden op 11 oktober, tijdens onze trainingsdag ‘Iedereen Aandeelhouder’.

Iedereen kan meedoen!

Iedereen die een baan heeft, al dan niet tijdelijk of flex, kan de enquête invullen. Het maakt niet uit in welke sector u werkzaam bent. Voor het invullen ontvang je een code die recht geeft op €25 korting op deelname aan deze dag. Let op! Dit geldt niet als het bedrijf waarvoor je werkt al deelnemer is van ons platform, dan krijgt het bedrijf namelijk al korting. Vul de enquête in en geef de link door aan collega’s, vrienden en jongeren in je omgeving.

New Call-to-action

Iedereen Aandeelhouder- de trainigsdag

DeSNPI Dag van de Medewerker-aandeelhouder is speciaal voor alle medewerkers die mede-eigenaar zijn in hun bedrijf of geïnteresseerd zijn in aandeelhouderschap. Dus niet alleen medewerkers die een aandeel (aandelen of certificaten) hebben in hun eigen bedrijf, OR-leden en STAK-bestuurders, maar ook die mensen die nog twijfelen of meer willen weten.

Nog geen mede-eigenaar maar wel geïnteresseerd? Je bent van harte welkom! Ben je nieuwsgierig naar medewerker-aandeelhouderschap maar zoek je nog naar meer informatie en naar ervaringen van werknemers die al mede-eigenaar zijn? Meld je dan vooral aan, dit is de ideale kans om mede-eigenaren te ontmoeten en praktijkvragen te kunnen stellen!

Zie voor meer informatie: https://www.snpi.nl/aanmeldformulier-iedereen-aandeelhouder  

 

Ja, ik blijf graag op de hoogte van nieuwe blogs

Recente blogs