SNPI Blog

Jaaroverzicht 2017

Door Anne Veenman | donderdag 21 december 2017

2017 was een mooi en goed jaar voor SNPI. Ook wij merkten dat de economie in Nederland na een aantal jaren van crisis de economie nu echt weer aan begint te trekken. Meer bedrijven ontdekten in 2017 dat medewerkersparticipatie met aandelen of certificaten van aandelen een mooie tool is om personeel ondernemender, gelukkiger en innovatiever te laten zijn en in the end leidt tot betere prestaties. Het FD wijdde er begin 2017 een mooi artikel over en meldde daarin ook de activiteiten van SNPI. 

In 2018 hebben wij ons als doel gesteld om nog meer bedrijven helpen met het invoeren van een participatieplan en het up-to-date houden van medewerkersparticipatie in de vorm van aandelen of certificaten van aandelen.

Door Anne Veenman

 

Medewerkers van de toekomst: Millennials en Robots 

Deze toename in de vraag naar participatieplannen kwam voor ons niet als een verrassing. Veel nieuwe bedrijven zijn bereid om deze stap te maken. Aan de andere kant zien wij ook bedrijven die stoeien met hun eigen participatie en zoeken naar manieren om meer medewerkers te laten participeren. 

Dat laatste intrigeert ook ons en zo besloten wij een onderzoek te doen naar trends op de arbeidsmarkt in de toekomst. Wat is nu de participatie voor de toekomst. Is deze echt anders dan de participatieplannen die er nu zijn?

Dit trendonderzoek helpt ons om bedrijven nog beter te helpen bij het opstellen van participatieplannen voor de toekomst. Belangrijke vragen zijn. Willen “millennials” nog wel vaste contracten en zich aan één werkgever binden? En moeten werknemers vrezen voor robotisering? SNPI presenteert in 2018 de resultaten van dit Trendonderzoek.

De resultaten van dit onderzoek zullen in samenwerking met De Nationale Denktank en SBI Formaat gepubliceerd worden in een rapport met praktische punten en oplossingen.

Heeft u de enquete nog niet ingevuld? Vul hier de survey in en help ons met uw input en volg onze website voor de presentatie van de resultaten!
New Call-to-action

Tweede druk van het handboek Iedereen aandeelhouder

Trots zijn wij ook op ons handboek “Iedereen Aandeelhouder”. Begin 2017 kwam het boek in de top 100 van managementboek.nl terecht en  snel daarna was de eerste druk uitverkocht.

De tweede druk kwam er dus veel sneller dan gepland. Het handboek is uitgebreid met nieuwe voorbeelden vanuit de praktijk die aantonen dat medewerkersparticipatie actueel is.
Nieuw in deze editie zijn:

  • Twee praktijkcases van jonge bedrijven met jonge medewerkers: 2ndSense en VI Company.
  • Het vernieuwde Nederlands Model waarin de do’s and dont’s om succes te behalen staan beschreven. Dit vernieuwde model is ge-ent op de praktijk en geleerde lessen van bedrijven.
  • Een stappenplan speciaal voor starters. Wie bij de start al de mogelijkheid voor participatie meeneemt, kan er daarna veel sneller, gemakkelijker en goedkoper mee aan de slag.
  • Een toelichting over varianten uit het buitenland, met name de VS. Ondernemers krijgen deze varianten vaak door adviseurs aangereikt. De vraag is of ze wel zo geschikt zijn voor de Nederlandse situatie.

Pnieuwlandjongejanhandboek.jpeg


Nieuwe vormen van participatie: SNPI diner 2017

Ook ons jaarlijkse diner stond in het teken van de nieuwe bedrijven in ons netwerk. Twee interessante nieuwe bedrijven uit ons netwerk vertelden hoe zij zijn georganiseerd en hun medewerkers laten participeren. Lees hier de lezingen van Jack Vos en Gijs Stigter na.

Events 2018 

In 2018 gaat SNPI op dezelfde voet verder. Mooie bijeenkomsten voor ondernemingen met participatieplannen en zoveel mogelijk bedrijven proberen te helpen bij de zoektocht naar de juiste participatievorm en de implementatie hiervan. Maar ook bedrijven helpen met het optimaliseren van plannen is een belangrijk doel voor ons. De ervaring leert dat participatie mee moet bewegen met de organisatie en dan pas tot haar recht komt.  

Ten slotte wensen wij u fijne feestdagen en een mooi 2018!

N.B. Het kantoor van SNPI is gesloten van 25 december tot en met 3 januari.

Topics: financiële medewerkersparticipatie

Ja, ik blijf graag op de hoogte van nieuwe blogs

Recente blogs