SNPI Blog

Fairbinders: participatie bij Steiger B

Door Anne Veenman | donderdag 24 augustus 2017

Betrokken Fairbinden met eigen medewerkers

Aan het begin van een adviestraject vindt SNPI het altijd erg belangrijk om te benadrukken dat plannen voor participatie door aandelen moeten aansluiten bij de idealen en de koers van de onderneming. Steiger B, een bedrijf dat wij momenteel adviseren bij het uitgeven van aandelen aan de medewerkers, is hier een goed voorbeeld van. Lees hoe Hans Huijsmans, de oprichter en eigenaar van Steiger B, uitlegt hoe deze vorm van participatie past bij zijn bedrijf.

STEIGER-B-LOGO-RGB

De medewerkers van Steiger B krijgen de kans om mede-aandeelhouder te worden. Oprichter-eigenaar Hans Huijsmans tekende eind juli de documenten van de stichting die dit mogelijk maakt. “Dit is opnieuw een manier om vorm en invulling te geven aan onze koers van betrokken fairbinden,” legt hij uit. “Medewerkers die mede-eigenaar zijn van ons bedrijf worden daarmee nog meer deelgenoot van onze missie en van het belang om er een succes van te maken. Het betekent ook dat we er samen de vruchten van kunnen plukken. Deze financiële participatie heet niet voor niets duurzaam aandeelhouderschap.”

Idealen van Steiger B

Wat zijn dan de idealen van Steiger B? “Bij Steiger B maken we er werk van de juiste professionals op de juiste plek te plaatsen. Voor organisaties in de maatschappelijke sectoren wonen en kinderopvang fungeert Steiger B als een vertrouwde aanlegplaats met betrokken mensen, omdat wij die sectoren van binnenuit kennen. Professionals die het verschil maken en organisaties die er toe doen, helpen wij graag verder. Fairder helpen, noemen wij dat, omdat we geloven in een eerlijke en duurzame manier van werken. Als betrokken fairbinders willen wij de wereld graag mooier maken en we nodigen maatschappelijke organisaties en professionals uit dat samen met ons te doen.”

Mensen belangrijkste troef 

Steiger B geeft 10 procent extra aandelen uit en stelt deze beschikbaar in de vorm van certificaten. De medewerkers van Steiger B kunnen deze certificaten kopen. Voor het mogelijk maken van de personeelsaandelen wendde Steiger B zich tot SNPI, omdat SNPI een onafhankelijke organisatie is met als doel duurzame werknemersparticipatieplannen te bevorderen en te helpen implementeren. Steiger B is ook lid geworden van het SNPI-platform. Huysmans legt uit: “Door participatie onderneem je samen. Dat werkt vooral bij bedrijven waarin mensen de belangrijkste troef zijn. Dit door SNPI genoemde uitgangspunt, bijvoorbeeld in het artikel in het Financieele Dagblad, geldt ook voor Steiger B.”
Huijsmans denkt nu al na over verder ontwikkeling. “We kunnen deze regeling in de toekomst uitbouwen met nog eens 10 procent van het aandelenkapitaal. En ik zou ook graag verkennen of we de regeling in de toekomst toegankelijk kunnen maken voor gedetacheerden en zzp'ers die via Steiger B bij opdrachtgevers werken.”

Iedereen Aandeelhouder

Wilt u ook weten hoe aandeelhouderschap uw bedrijf kan versterken, en bij uw idealen kan passen? Op 11 oktober organiseren wij een evenement vol lezingen en masterclasses over aandeelhouderschap voor werknemers. Ook als u of uw bedrijf nog niet aan financiële werknemersparticipatie bent u ook van harte welkom!Iedereen Aandeelhouder mede-aandeelhouderschap trainingsdag financiële participatie

Voor meer informatie over vormen van aandeelhouderschap voor werknemers kunt u altijd ons mailen en bellen op mail@snpi.nl of 030-7531462. 

Topics: werknemersaandelen

Ja, ik blijf graag op de hoogte van nieuwe blogs

Recente blogs