SNPI Blog

SNPI in 2015

Door Pascale Nieuwland-Jansen | maandag 19 januari 2015

SNPI kan aan de aantallen bezoekers zien dat wij in vakantieperioden meer bezoekers trekken dan in normale weken. Rust geeft ruimte voor inspiratie. Wij zijn er klaar voor om op uw vragen in te gaan en u te voorzien van meer informatie.

Door Pascale Nieuwland-Jansen

Wilt u meer weten over het onderwerp, denk dan eens aan deelname aan onze oriëntatieworkshop. Elk kwartaal geven we een workshop. Kunt u niet in maart, dan is er in mei weer een volgende gelegenheid om deel te nemen.

De oriëntatieworkshop geeft u in slechts een paar uur meer inzicht in: Wat is financiële participatie nu precies, welke vormen zijn er, wat zijn de verschillen en waar kunt u allemaal uit kiezen, maar ook wat is het verschil tussen een overname en medewerkersparticipatie. Wat zijn de te nemen stappen, welke experts heeft u nodig in een traject, wat kunt u zelf doen, wat kunt u doen om een plan succesvol te laten zijn? En ga zo nog maar even door. Deze workshop helpt u bij het maken van keuzes en na het volgen van de workshop kunt u gericht verder oriënteren of concluderen: financiële participatie is niets voor mij.

Direct advies
Misschien hebt u een concreet participatievraagstuk, een specifieke vraag of wilt u gewoon niet wachten op de eerstvolgende workshop? In dat geval kunt u altijd een individueel adviesgesprek inplannen met onze adviseurs. Bij grote haast kan het adviesgesprek ook telefonisch worden gehouden. De kosten voor een gesprek zijn € 175,- per uur en onze ervaring is dat u binnen 1,5 uur naar buiten loopt met een aantal concrete oplossingen voor uw participatievraagstuk en dat u meteen verder kunt. Op deze manier helpt SNPI jaarlijks een behoorlijk aantal bedrijven bij deelvragen, bij evaluatievraagstukken, maar ook bij het begeleiden van complete implementatietrajecten.

Kennis delen
Naast onze advieswerkzaamheden en workshops, organiseert SNPI nog een aantal andere bijeenkomsten waar experts hun kennis delen met bedrijven die de stap hebben gezet om financiële participatie in te voeren of zich voorbereiden om dat te doen. Dit jaar organiseren wij een bijeenkomst met onder andere Van Lanschot, Monidee en NPEX over het administreren van programma’s en het bieden van extra handelsmogelijkheden. Meer hierover hoop ik u binnen nu en twee weken te kunnen melden.

Ervaringen uitwisselen
Het SNPI-platform organiseert speciale besloten bijeenkomsten voor de leden in het teken van delen van ervaringen en vergroten van kennis, onder meer door elkaar een kijkje in de keuken te gunnen. Dit platform is ook buitengewoon interessant wanneer u nog niet bent begonnen met een participatieplan. U hoort de praktijkverhalen uit de eerste hand en het netwerk van SNPI en de leden is buitengewoon groot. Het jaarlijkse SNPI-diner is een optimale mix van netwerken, kennis en ervaringen delen en met elkaar succes vieren.

Handboek
Naast al deze mooie bijeenkomsten brengen we dit jaar ook het Handboek financiële participatie uit. Een handboek waarin alles staat wat u zou moeten weten over financiële participatie. Met dit handboek kunnen directeuren en DGA’ s in hun eigen tijd alles lezen over het onderwerp en zich het onderwerp eigen maken. Maar ook als bedrijven al een plan hebben, is dit boek onmisbaar. Het geeft u en uw medewerkers inzicht en u kunt het gebruiken om uw eigen plan bij de tijd te houden. En als laatste geeft het adviseurs en anderen een goede inkijk in wat financiële participatie kan betekenen– en helpt het om het onderwerp met elkaar af te bakenen en op te pakken.

Al met al hele mooie plannen en ideeën voor 2015, maar dat is nog niet alles. Volgende week neem ik u mee in onze planning en overige nieuwe projecten die op stapel staan.

 

Topics: financiële participatie, aandeelhouders, aandelenplan

Ja, ik blijf graag op de hoogte van nieuwe blogs

Recente blogs