SNPI Blog

Hart ophalen

Door Pascale Nieuwland-Jansen | donderdag 7 januari 2016

Mensen met een passie voor het delen van kennis over financiële medewerkersparticipatie kunnen hun hart ophalen tijdens de jaarlijkse Beyster conferentie van 10 tot en met 13 januari. SNPI is erbij. 

Door Pascale Nieuwland

De conferentie wordt gehouden aan de Rutgers Universiteit in New Jersey, niet naast de deur voor ons in Nederland. SNPI is een van de deelnemers en ik verheug me op het imposante programma. U kunt erop rekenen dat ik terug naar Nederland kom met nieuwe inzichten, ideeën en tips om met u te delen.

Wetenschappers en onderzoekers van over de hele wereld presenteren hun onderzoeksresultaten en inzichten. Zij zijn allen leden van het Fellowship Programma van de School of Management and Labor Relations aan de Rutgers Universiteit in Amerika. Het land waar financiële participatie sterk leeft en daardoor ook veel onderzoekers bezighoudt. Tijdens de verschillende plenaire presentaties en break-out sessies staan de thema’s kapitaalbezit, inkomsten uit kapitaal en financieren centraal, zoals bedrijfsbreed aandeelhouderschap, winstdeling en equity compensatie.

Key notes

blasi.jpg  Joseph Blasi

Grootheden op het gebied van financiële participatie ontbreken uiteraard niet. Ook in Nederland kennen we Joseph Blasi, socioloog en de directeur van het fellowship programma en zijn co-auteurs van het boek The Citizen’s Share Richard Freeman, econoom aan de Harvard Universiteit en Douglas Kruse, econoom en net als Blasi verbonden aan de Rutgers Universiteit. De drie hoogleraren zullen presentaties verzorgen en onder andere discussies leiden. Maar ook bij verschillende andere bijdragen verwacht ik grote en kleine parels te vinden. Een greep uit de onderzoeken en onderwerpen die worden gepresenteerd:

- De impact van medewerkeraandeelhouderschap op lagere inkomens.

- Hoe kan het midden management de van participatieprogramma’s vertalen en welke gevolgen heeft dit op de productiviteit en omzet?

- Casestudies bij private equity bedrijven die medewerkeraandeelhouderplannen hebben.

- Casestudies en onderzoek bij bedrijven met financiële medewerkersparticipatie.

Houd dit blog in de gaten voor meer nieuws en informatie over de Beyster conferentie.

Topics: financiële medewerkersparticipatie

Ja, ik blijf graag op de hoogte van nieuwe blogs

Recente blogs