SNPI Blog

Is een congres over medewerkersparticipatie nu wel nuttig?

Door Jeanne Hoogers | donderdag 13 maart 2014

Als je het in de volksmond hebt over medewerkersparticipatie  is de eerste vraag die je vaak terug krijgt “wat bedoel je daarmee”. Leg je uit dat het gaat om aandelen of certificaten in de onderneming is de tweede opmerking die je terugkrijgt “ ga je ook meedoen in de graaicultuur?”.

DOOR PAUL ARENS

En daar gaat het dus juist om bij het SNPI congres: het meer kenbaar maken dat medewerkersparticipatie dus juist niet een bonuscultuur is, maar het medewerkers het meer eigen maken van de ondernemen en het samen presteren door mede eigenaar te worden van hun onderneming en het ervoor zorgen dat bedrijven de ondersteuning kunnen hebben om hun bedrijf een ‘employee owned’ structuur kan gaan krijgen. Zeker nu we weer de in de opwaartse stroming van de economie zitten en als Nederlandse ondernemers onze VOC mentaliteit weer ten volste kunnen benutten is de motivatie van onze medewerkers van groot belang.

Het SNPI is de afgelopen jaren begonnen te werken met partners die aan een beter klimaat waarin voor werknemers kan groeien en floreren kenbaar te gaan maken zoals de FNV en CNV en dit opnieuw onder de aandacht van de regering te brengen om hen aan te moedigen bedrijven te stimuleren bedrijven om voor de werknemers Employee Owned modellen aan te gaan nemen . Als lid en boardmember van de Global Equity Organization (www.globalequity.org) doet het mij deugt dat de initiatieven in Nederland steeds groter draagvlak gaat vinden en dat een cultuur ontstaat dat al langer aanwezig is in landen als de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk en dat de SNPI ook samenwerkt met organisaties wereldwijd voor onderzoek en kennisdeling.

De steun van de SNPI in het maken van de onderzoeken en invloed bij de overheid is van onschatbare waarde geweest . Ik ben zeer onder de indruk niet alleen met hun werk om het bewustzijn van de werknemer eigendom, maar ook haar dagelijks werk helpen van bedrijven die willen handen van de medewerkers te doen geworden verhogen geweest . Om dit te markeren, organiseert het SNPI een congres op 13 Maart 2014 waar meer dan 100 deelnemers het zullen hebben over medewerkersparticipatie.  Tevens zult u naast uw collega’s ook mensen ontmoeten als de vermaarde Prof. Dr. J. Blasi, een bekendheid in employee ownsership.

Ik moedig iedereen die de voordelen van een werknemer eigendom heeft gezien om zich te uite . Er is nooit meer een belangrijk moment dan nu om een sterkere economie en een rechtvaardiger samenleving te creëren . Voor diegenen die de kennis  hebben kunnen nu van de gelegenheid gebruik maken om om het woord te verspreiden en om anderen te ondersteunen met de kennis die zij hebben met Medewerkersparticipatie. En daarom vind ik het SNPI congres wel nuttig. Het vergaren en delen van kennis, spreken met ‘lotgenoten’  en daarnaast ook nog een aangename tijd om met collega’s in het vak nader te leren kennen. Na al 15 jaar in dit vak met in onze software platvorm meer dan 170.000 medewerkers van onze clienten en vele congressen te hebben bezocht in binnen- en buitenland kan ik zeggen dat verkrijgen van kennis van onze clienten en (con)collega’s meer impact heeft dan het leren uit een boek.

Daarom hoop ik u van harte te mogen ontmoeten op 13 Maart a.s. in Rotterdam op het SNPI Congres.

Paul Arens,

CEO Monidee BV.

Ja, ik blijf graag op de hoogte van nieuwe blogs

Recente blogs