SNPI Blog

Wat vindt de Belastingdienst van de waarde van uw aandelen?

Door Jeanne Hoogers | dinsdag 7 januari 2014

Het jaar is gewisseld. Een nieuw jaartal symboliseert een nieuwe ronde met nieuwe kansen en voornemens.  2014 is het jaar van het WK, de Olympische Winterspelen, nieuwe bijeenkomsten voor het platform van SNPI en misschien het jaar voor een volgende stap in uw bedrijf.Ook wij bij SNPI blijven ons ontwikkelen en professionaliseren. Wij willen luisteren naar u en het u makkelijker maken.

door Sabrina Broer

Als ondernemer bent u bereid risico’s te nemen. U investeert in plannen waar u in gelooft en de meeste ondernemers weten dat een plan waar anderen ook in geloven meer kans van slagen heeft. Of uw medewerkers durven en willen delen in de risico’s van uw onderneming is een goede toets. 

Onnodig risico

Bij een goed plan hoort ook dat je van tevoren zo precies mogelijk uitzoekt hoe je moet inzetten op het versterken van het succes en het vermijden van bekende risico’s. Dat is niet anders bij het invoeren van een plan om aandelen met medewerkers te delen.  Eén van de stappen die daarbij hoort is het plan voor beoordeling voorleggen aan de Belastingdienst. U wilt het risico vermijden dat uw aplan om medewerkers te laten delen in risico’s en resultaten van de onderneming, door de Belastingdienst achteraf wordt beoordeeld als een verkapte extra beloning met bijbehorende naheffing loonbelasting en het risico op een boete.

Plan voorleggen

Om dit te voorkomen legt u uw aandelenplan vooraf voor aan de Belastingdienst. Mocht de Belastingdienst oordelen dat de in uw plan toegepaste waarde van aandelen niet overeenkomt met de waarde van de aandelen in het economisch verkeer, dan kunt u het plan vooraf bijstellen.  Om dit voorleggen gemakkelijker te maken en goed voor te kunnen bereiden heeft SNPI 10 punten  opgesteld in samenwerking met FBM, Deloitte en Grant Thornton.  De 10 punten geven houvast om een beknopt maar compleet , correct en helder beeld te geven van uw plan – kan ook handig zijn voor andere doelen. Ook helpt het om de procedure bij de Belastingdienst te verkorten. Doe er uw voordeel mee.

In 10 punten uw plan voorleggen  aan de Belastingdienst   Download

 

Ja, ik blijf graag op de hoogte van nieuwe blogs

Recente blogs