SNPI Blog

Waarom het plan van Labour, om alle medewerkers aandelen te geven, zo gek nog niet is!

Door Pascale Nieuwland-Jansen | vrijdag 6 september 2019

SNPI promoot al 25 jaar medewerkersparticipatie met aandelen. Onze missie is lastig, omdat medewerkersparticipatie een sympathiek onderwerp is en eigenlijk iedereen die het best wel mooi vindt. De een vanuit het oogpunt van de medewerker (winsten delen, een mate van inspraak), de andere vanuit het oogpunt van de ondernemer (hogere productiviteit, meer betrokkenheid). Juist die win-win is het mooie aan echte medewerkersparticipatie. Het gekke van bedrijfsbrede aandeelhouderschap is dat er iets nieuws ontstaat, zeg maar kapitalisme ontmoet socialisme en het beste uit die twee stromingen komen samen in de participatie. Er zijn financiële drijvers, maar ook het samen en eerlijk delen speelt een rol. 

Wij roepen dit al jaren, maar misschien is het onderwerp te lief en te braaf en kan niemand er echt lekker mee scoren, omdat het zo slecht in een hokje of politieke kleur past. 

Altijd fijn als je dan een column lees en iemand anders, die je helemaal niet kent ook gewoon een keer zegt: Aandelen voor medewerkers is zo gek nog helemaal niet! Bedankt Koen voor je leuke column!

Lees hier de column van Koen Haegens

Maak kennis met SNPI

Meer weten over het onderwerp en hoe je dit kan toepassen, bestel dan ons boek of kom een keer kennismaken met het team van SNPI en mail ons voor een afspraak.

Bestel het boek

 

Topics: werknemersaandelen, aandelen voor medewerkers, werknemersparticipatie

Ja, ik blijf graag op de hoogte van nieuwe blogs

Recente blogs