SNPI Blog

Waarom wij zo trots zijn op het participatieplan van Donkergroen

Door Anne Veenman | vrijdag 18 mei 2018

Elke onderneming die wij mogen begeleiden naar een participatieplan, is iets heel bijzonders. Samen werken we aan een plan met zo goed mogelijke resultaten en proberen we zo veel mogelijk factoren in te calculeren. Alhoewel veel bedrijven in dezelfde sectoren zitten (FinTech, Consultancy), is ieder bedrijf anders. Donkergroen is op heel veel manieren anders voor ons, en daarom willen we graag nog eens extra vermelden waarom we zo trots zijn op onze samenwerking met Donkergroen.

Bedrijf met veel medewerkers 


Ten eerste is Donkergroen een groot, ambachtelijk, bedrijf, met zo’n vijfhonderd medewerkers en in het hoogseizoen zelfs zevenhonderd medewerkers. Alle medewerkers van Donkergroen (mits in vast dienstverband en minimaal een jaar in dienst) komen in aanmerking om certificaten van aandelen te kopen. Certificaten van aandelen zijn stukjes van aandelen, die ieder jaar bij een Handelsronde gekocht en verkocht kunnen worden. Met deze certificaten van aandelen worden de medewerkers certificaathouders, en dus een beetje mede-eigenaar van Donkergroen. Net als de ondernemer delen zij mee in de winst van de onderneming, via een koersstijging en een dividenduitkering over de certificaten. Op deze manier wil Anja Kanters, directeur van Donkergroen, iedereen actief betrekken bij het bedrijf en het familiegevoel waarborgen. 

Bedrijf in de sector land- en tuinbouw

Een hoveniersbedrijf als Donkergroen valt in de sector land- en tuinbouw. Dit bewijst maar weer eens dat financiële werknemersparticipatie of werknemersaandelen niet alleen maar is voor bedrijven in Fintech of Consultancy. Zoals ik al eerder zei zien wij voornamelijk bedrijven uit de zakelijke dienstverlening en uit de technische sector met een klein, kennisintensief, personeelsbestand. Dat participatie in deze sectoren populair is, is natuurlijk hartstikke mooi, maar dat betekent niet dat participatie in andere sectoren geen grond kan vinden. Daarom waarderen wij de daadkracht van Anja Kanters, des te meer om pionier te zijn in deze sector, ook op het gebied van participatie. 

f5b24254-d4ca-4c74-ab02-20311807904c-original

Donkergroen in de media

Bovendien schreef ook het FD een uitgebreid artikel over de regeling van Donkergroen, lees het hier: link. 

Meer weten over hoe SNPI bedrijven begeleid bij het invoeren van een participatieplan? En waarom we dat doen? Lees er meer over in onze Handleiding Participatieplan, deze is gratis hieronder te downloaden. Of heeft u specifieke vragen? Neem dan contact op met ons via 0307531462 of mail@snpi.nl?
Download de handleiding

Topics: financiele werknemersparticipatie, werknemersaandelen

Ja, ik blijf graag op de hoogte van nieuwe blogs

Recente blogs