SNPI Blog

Het is een strategische keuze

Door Karen Ubachs | donderdag 18 april 2019
Op basis van uw eigen vooraf bepaalde principes en uw lijst met zaken wat u wel en wat u niet wilt, maakt u een definitieve keuze voor de vorm of vormen van financiële participatie. Vaak zien we dat ondernemers winstdeling en aandelen voor medewerkers tegen elkaar afwegen. Realiseer dat beide opties een ondernemerskeuze zijn. Daar waar financiële participatie in de vorm van een winstdeling niet meer dan een beloning is, is het kiezen voor een aandelenplan een strategische keuze van de eigenaar.
lees meer

Tags: werknemer, SNPI, werknemers, belonen, aandelen voor medewerkers, medewerkersparticipatie, aandeelhouderschap, werknemersparticipatie, mede-eigenaarschap, eigenaar zijn

Iedereen aandeelhouder bij INFI

Door Karen Ubachs | donderdag 11 april 2019

SNPI bestaat dit jaar 25 jaar. Al vijfentwintig jaar pleit SNPI voor brede medewerkersparticipatie in het bedrijfsleven. Het doet goed dat steeds meer bedrijven ons weten te vinden en dat zij het traject doorlopen om werknemers aandeelhouder maken.
Wij willen gedurende ons jubileumjaar nog meer aandacht besteden aan het informeren van bedrijven die denken aan een aandelenpakket voor hun werknemers. 
INFI was een van de bedrijven die wij mochten helpen aan een mooi plan voor hun werknemers.

lees meer

Tags: werknemer, SNPI, werknemers, belonen, aandelen voor medewerkers, medewerkersparticipatie, aandeelhouderschap, werknemersparticipatie, mede-eigenaarschap, eigenaar zijn, Utrecht business

Eating the apple: wat betekent dat nu eigenlijk?

Door Anne Veenman | vrijdag 10 november 2017

Vorige maand publiceerden wij de tweede, bijgewerkte druk van het Handboek Iedereen Aandeelhouder. Dit handboek behaalde eerder de top 100 van Managementboek. Het is hét handboek met brede en objectieve informatie over hoe financiële medewerkersparticipatie toe te passen is in moderne ondernemingen, met cases van bedrijven en bijdragen van experts uit ons netwerk. Aan de tweede druk hebben we met name twee nieuwe interessante cases toegevoegd van jonge bedrijven: 2nd Sense en ViCompany.

lees meer

Tags: werknemer, succes, financiële medewerkersparticipatie, werknemersaandelen, apple, appel

Ontmoet bedrijven waar iedereen aandeelhouder is

Door Pascale Nieuwland-Jansen | vrijdag 3 november 2017

Wilt u direct in gesprek met ondernemers en experts over financiele participatie en het motiveren van medewerkers? Kom dan naar ons SNPI diner op 9 november a.s.! We hebben nog enkele lastminute plaatsen beschikbaar. Inschrijven kan nog tot maandag 6 november.

lees meer

Tags: MKB, BV, werknemer, succes

Niet kopiëren, maar eigen maken

Door Jeanne Hoogers | vrijdag 4 juli 2014

Afgelopen weekend deed ik mee aan een zeskamp van een plaatselijke vereniging.  Het hele weekend feest, met als start  de altijd spannende zeskamp op vrijdagavond.  Wat mij opviel was hoe elk team door het eigen maken van de tactiek van anderen tot een eigen optimale tactiek kwam.

lees meer

Tags: bedrijfsopvolging, werknemer, financiele werknemersparticipatie, participatie, personeelsaandelen, FWP

Ja, ik blijf graag op de hoogte van nieuwe blogs

Recente blogs