SNPI Blog

Aandelen in ruil voor salaris

Door Karen Ubachs | dinsdag 28 mei 2019

Aandelen in ruil voor salaris wordt aantrekkelijker

Eindelijk een goed bericht over aandelenplannen vanuit de overheid! De overheid gaat aandelen in ruil voor salaris aantrekkelijker maken. Nederland kent nu geen enkele voordelen voor aandelenplannen. Andere landen in de wereld wel. Zoals bijvoorbeeld de Verenigde Staten.
In Sillicon Valley is het bijvoorbeeld voor start-ups niet de vraag óf ze iets aan financiële participatie doen, maar wat ze gaan doen.
100% van de start-ups in Sillicon Valley doet aan financiële medewerkersparticipatie.
Nu Nederland nog! Lees er hier meer over.

lees meer

Tags: werknemer, SNPI, delen, start-ups, internationaal, aandelen, werknemers, Startups, belonen, aandelen voor medewerkers, personeel, medewerkersparticipatie, aandeelhouderschap, salaris, werknemersparticipatie, mede-eigenaarschap, Den haag, eigenaar zijn, traject

Hoe je kunt ontwikkelen met een aandelenplan

Door Pascale Nieuwland-Jansen | vrijdag 31 maart 2017

Starters, eigenlijk alle ondernemers willen groeien en ontwikkelen, als persoon, als bedrijf, in hun samenwerkingsrelaties en samen met hun medewerkers. Jonge bedrijven hebben meestal relatief jonge medewerkers. De generatie Y wordt met name gemotiveerd door kansen om zich te ontwikkelen én door het leveren van een bijdrage die ertoe doet.

lees meer

Tags: start-ups

Start-up van een social enterprise? Personeelsaandelen gaan je helpen

Door Pascale Nieuwland-Jansen | vrijdag 17 maart 2017

Misschien is dat precies jouw motivatie om te starten: ondernemen en daarmee de wereld een stukje beter maken. Start-ups kijken verder dan vandaag en willen met hun product of dienst een relevant probleem oplossen, een duurzame bijdrage leveren, en bereiken dat de mensen die voor het bedrijf werken happy zijn. Je kijkt naar de mensen in de hele keten: wie verzamelt of bewerkt jouw grondstoffen? Wie transporteert ze? En natuurlijk kijk je ook naar de mensen binnen je bedrijf zelf.

lees meer

Tags: start-ups

Starten, upscalen met personeelsaandelen en een Sven Kramer-bedrijf worden

Door Pascale Nieuwland-Jansen | vrijdag 10 maart 2017

Bedrijfsadviseurs, journalisten en keynotespeakers zijn gek op start-ups, scale-ups en unicorns. Medewerkers als aandeelhouders houden van bedrijven die het heel lang, heel goed doen. De kunst om duurzaam te groeien en een Sven Kramer-bedrijf te worden.

lees meer

Tags: start-ups

Stappenplan voor start-ups. Hoe verdeel je aandelen?

Door Pascale Nieuwland-Jansen | donderdag 2 maart 2017

Weet je nu al dat je bedrijf niet kan bestaan zonder toegewijde medewerkers of ben je met een paar ondernemers samen van plan om een bedrijf te starten of allebei? Dan is dit goed nieuws.

lees meer

Tags: start-ups

Start-up? Denk eens aan medewerkersparticipatie

Door Pascale Nieuwland-Jansen | vrijdag 24 februari 2017

De KvK organiseert elk jaar in februari een Week van de Financiën, een door het land reizend evenement om ondernemers op weg te helpen in de financiële wereld met regels, valkuilen en de vele mogelijkheden om mensen te vinden die je het vertrouwen geven door nu te investeren in je plan en uiteraard later mee te profiteren van je succes.

lees meer

Tags: start-ups

Slimme start-ups delen aandelen

Door Pascale Nieuwland-Jansen | maandag 13 januari 2014

Een blog uit het archief maar nog steeds relevant. In Nederland zien we vaak dat een of twee mensen samen een onderneming starten. Aandelenoverdracht naar derden speelt bij de start meestal geen enkele rol van betekenis. Er is immers nog niets verdiend. De oprichting van de BV moet snel, goedkoop en zonder veel rompslomp.

lees meer

Tags: ondernemers, samen ondernemen, starter, start-ups, aandelen voor medewerkers

Ja, ik blijf graag op de hoogte van nieuwe blogs

Recente blogs