SNPI Blog

Verbonden door aandelen

Door Karen Ubachs | donderdag 8 november 2018

Verbondenheid

Zijn uw medewerkers verbonden met de strategie en missie van de organisatie en wilt u dat dit in de toekomst ook zo blijft? Dan is het invoeren van een aandelenplan voor alle medewerkers iets om over na te denken.

lees meer

Tags: Participatieve Cultuur, SNPI, aandelen, personeelsaandelen, aandelen voor medewerkers, medewerkersparticipatie, aandeelhouderschap, werknemersparticipatie, mede-eigenaarschap, ondernemen, verbonden, netwerken, snpi diner

Iedereen aandeelhouder

Door Karen Ubachs | donderdag 13 september 2018

Wereldwijd zijn er prachtige voorbeelden van financiële medewerkersparticipatie in bedrijven. Deze ondernemingen zijn ook ooit eens begonnen met participatie. Wat moet je doen om een succesvolle participatieve organisatie te worden?

lees meer

Tags: Participatieve Cultuur, starter, medezeggenschap, leiderschap, leiderschapsstijlen, werknemersparticipatie, mede-eigenaarschap, Amerika, collectiviteit, team

Durft u uw medewerkers aandeelhouder te maken?

Door Pascale Nieuwland-Jansen | maandag 3 augustus 2015

Veel bedrijven zijn geïnteresseerd in financiële participatie. Immers onderzoek heeft al meerdere malen aangetoond dat participatie goed is voor de financiële prestaties van een onderneming.

lees meer

Tags: aandeelhouders, Participatieve Cultuur, personeelsaandelen, financiële medewerkersparticipatie, aandelen voor medewerkers

Hoe blijft uw onderneming jong?

Door Pascale Nieuwland-Jansen | maandag 16 maart 2015

Afgelopen maandag ging ik met mijn oudste dochter van 8 naar het concert van Katy Perry in Amsterdam. Voor haar was het de eerste keer dat zij bij een concert was. De kaartjes had ze al sinds september – gekregen voor haar verjaardag. Voor iemand van 8 duurt een half jaar een eeuwigheid. Haar lange wachten werd beloond met een topavond. 

lees meer

Tags: financiële participatie, STAK, Participatieve Cultuur, Katy Perry, DGA, mede-aandeelhouder

Waarom familiebedrijven zo geschikt zijn voor werknemersparticipatie

Door Pascale Nieuwland-Jansen | vrijdag 18 juli 2014

Een blog uit het archief, maar zeker nog steeds relevant. Familiebedrijven worden vaak gekenmerkt door een participatieve cultuur. Dit is een cultuur waarin financiële werknemersparticipatie optimaal effect heeft.

lees meer

Tags: Participatieve Cultuur, winstdeling, familiebedrijf, bedrijfsdna

Ja, ik blijf graag op de hoogte van nieuwe blogs

Recente blogs