SNPI Blog

Millennials willen zeggenschap en inspraak

Door Anne Veenman | dinsdag 30 januari 2018

Millennials staan bekend als mondig en brutaal en je zou verwachten dat wanneer het gaat om medezeggenschap zij ook wel hun woordje klaar hebben. Tegelijkertijd daalt de populariteit van traditionele instrumenten zoals de Ondernemingsraad (OR). Dan zijn er nog vooroordelen over millennials, die maken dat er niet echt naar hen geluisterd wordt. Hoe is het nu werkelijk gesteld met de inspraak door millennials? 

lees meer

Tags: participatie, personeelsaandelen, werknemersaandelen, medezeggenschap, 2018, millennials, trendonderzoek, inspraak

SNPI in het Het Financieele Dagblad: Participerend personeel is ondernemender

Door Pascale Nieuwland-Jansen | donderdag 16 februari 2017

In dienst bij een bedrijf dat ook van jezelf is. Dit kopt het FD boven een artikel over financiële participatie (11-02-2017). Het FD ziet dat financiële participatie in de lift zit. In dit artikel komt uiteraard SNPI als kenniscentrum, promotor en adviseur aan het woord. Maar vooral is interessant dat het FD met voorbeelden van bedrijven een mooi scala laat zien van de verschillende doelen die je met participatie kunt bereiken.

lees meer

Tags: participatie, ondernemend

Inspiratie in de VS - aandelen voor werknemers als ondernemingsmodel

Door Pascale Nieuwland-Jansen | maandag 23 maart 2015

Een nieuw ondernemingsmodel is in opkomst waarin het ondernemerschap en het aandeelhouderschap breder worden gedeeld in een onderneming. Startups kunnen hier al vanaf het begin heel gemakkelijk een mogelijkheid voor inbouwen. Dat maakt invoering later niet alleen gemakkelijker maar ook goedkoper.

lees meer

Tags: ondernemers, studiereis, internationaal, aandelen, participatie, werknemers, ondernemingsmodel, Startups

Geef de werknemers van V&D aandelen La Place!

Door Pascale Nieuwland-Jansen | woensdag 18 februari 2015

Weken geleden schreef ik het al in mijn blog. Als personeel loon moet inleveren, moet er wel iets tegenover staan. De expertise van SNPI is nu eenmaal participatieplannen waar werknemers aan deel kunnen nemen, dus ik vind al snel geef de werknemers aandelen in ruil voor loon.

lees meer

Tags: beloning, ondernemerschap, winstdeling, aandelen, participatie, werknemers, medewerkeraandeelhouders, V&D, aandelen voor medewerkers

Studiereis naar VS

Door Pascale Nieuwland-Jansen | dinsdag 10 februari 2015
lees meer

Tags: financiële participatie, ondernemers, aandeelhouders, MKB, Nederlandse bedrijven, ESOP, Beyster Symposium, studiereis, internationaal, aandelen, participatie, personeelsaandelen, DGA, Blasi, Verenigde Staten

Een participatief 2015

Door Pascale Nieuwland-Jansen | dinsdag 13 januari 2015

Langs deze weg willen we u allen een mooi en vooral participatief en succesvol 2015 wensen! SNPI is het jaar gestart met nieuwe ideeën en plannen voor activiteiten die we gaan opzetten en ontwikkelen in het nieuwe jaar. U hoort hier de komende weken meer over. Mocht u nu ook bruisen van de nieuwe ideeën en u wilt uw medewerkers laten participeren in uw onderneming, dan bent u bij SNPI aan het juiste adres.

lees meer

Tags: financiële participatie, aandelenplan, sociaal, ondernemerschap, participatie, economisch, MVO

Is uw participatieplan bestand tegen crisis of veranderingen in de markt?

Door Pascale Nieuwland-Jansen | vrijdag 1 augustus 2014

De afgelopen jaren waren voor veel bedrijven moeilijk. Reorganiseren of verkleinen van schaal was soms nodig. SNPI ziet dat veel participatieplannen hier ook onder lijden. Veel plannen hebben het nu moeilijk. Mensen willen hun ingelegde centjes graag terug en willen de winst verzilveren. Maar ook hier geldt dat er moeten kopers zijn die de aandelen terugkopen. Veel plannen werken met een STAK en die is niet altijd meteen in staat de certificaten terug te kopen.

lees meer

Tags: communicatie, aandeelhouders, aandelen, participatie

Niet kopiëren, maar eigen maken

Door Jeanne Hoogers | vrijdag 4 juli 2014

Afgelopen weekend deed ik mee aan een zeskamp van een plaatselijke vereniging.  Het hele weekend feest, met als start  de altijd spannende zeskamp op vrijdagavond.  Wat mij opviel was hoe elk team door het eigen maken van de tactiek van anderen tot een eigen optimale tactiek kwam.

lees meer

Tags: bedrijfsopvolging, werknemer, financiele werknemersparticipatie, participatie, personeelsaandelen, FWP

Oorzaak stress: gebrek aan zeggenschap

Door Jeanne Hoogers | vrijdag 16 mei 2014

RTL Late Night, dinsdagavond, Lodewijk Asscher aan tafel bij Humberto Tan. De minister meldt dat een kwart van de Nederlanders last heeft van vermoeidheidsklachten. Hoge werkdruk, gebrek aan zeggenschap, een slechte werksfeer en intimidatie zijn hier oorzaken van.

lees meer

Tags: zeggenschap, aandelen, participatie, stress, oorzaken

Goede tijden, slechte tijden

Door Pascale Nieuwland-Jansen | vrijdag 27 september 2013

Financiële participatie of medewerkersparticipatie zijn twee begrippen die door elkaar worden gebruikt en vaak ook naar hetzelfde verwijzen maar niet altijd hetzelfde betekenen.

lees meer

Tags: financiële participatie, werknemers betrekken, participatie, aandelen voor medewerkers

Ja, ik blijf graag op de hoogte van nieuwe blogs

Recente blogs