SNPI Blog

Aandelen

Door Karen Ubachs | donderdag 1 november 2018

Aandelen halen regelmatig het nieuws. Als we het hebben over aandelen, dan is de beurs de eerste associatie die mensen hebben. De beurs, zoals de AEX, en aandelen kopen heeft een sterke associatie met speculeren en risicovolle beleggingen. Bij werknemersaandelen gaat het eigenlijk om heel iets anders. Het gaat om aandelen in de eigen onderneming. Ook dan kan het gaan om aandelen op de beurs, maar dat is lang niet altijd het geval.

lees meer

Tags: ondernemerschap, BV, beursgenoteerd, NPEX, Sligro, medewerkers, aandelen, DGA, medewerkeraandeelhouders, NV

Op zoek naar investeerders? De crowd is al binnen.

Door Pascale Nieuwland-Jansen | woensdag 14 december 2016

Bij de huidige lage rentestand kan het aantrekkelijk zijn om de hypotheek voor je huis over te sluiten. Maar hoe staat het met de bedrijfsleningen? Wie zoekt naar investeerders heeft meer mogelijkheden dan op het eerste gezicht lijkt.

lees meer

Tags: aandelenplan, medewerkers, crowdfunding, investeerders

Hoe kun je een aandelenplan zo inrichten dat het medewerkers boeit?

Door Pascale Nieuwland-Jansen | donderdag 10 november 2016

Ondernemers en bedrijven die zich oriënteren op varianten van financiële participatie laten zich soms te veel leiden door de vraag: hoe kan ik ervoor zorgen dat mijn plan medewerkers optimaal voordeel in de portemonnee oplevert?

lees meer

Tags: aandelenplan, motiveren, medewerkers, medewerkers waarderen

Leiderschap en ondernemende medewerkers

Door Pascale Nieuwland-Jansen | woensdag 7 september 2016

Mensen aansturen via een strak lijnmanagement en strak afgebakende authorisaties past steeds minder goed bij bedrijven. De combinatie van ict, vakmanschap en onderwijs waarin leerlingen zichzelf leren ‘sturen’, vraagt om een bedrijfscultuur die daarbij past.

lees meer

Tags: medewerkers, leiderschap, ondernemend, leiderschapsstijlen

Durf-aandelen

Door Pascale Nieuwland-Jansen | donderdag 1 september 2016

aandelen_alle_medewerkers.jpgIs belonen met aandelen iets voor alleen het topmanagement of kan dat bedrijfsbreed? Wie durft?

lees meer

Tags: aandeelhouders, bedrijfsresultaat, medewerkers, aandelen, personeelsaandelen

Ontwerp je eigen aandelenplan met medewerkers

Door Pascale Nieuwland-Jansen | maandag 8 augustus 2016

Dit is het derde en laatste blog in een mini-serie over het ontwerpen van een aandelenplan. Wanneer en hoe ga je medewerkers betrekken bij het ontwerp? Als beoogd aandeelhouder zal het personeel graag meedenken over het plan en wat dat voor hen betekent.

lees meer

Tags: aandelenplan, medewerkers, aandelen

Aandelen voor medewerkers: Kies de juiste vorm bij het doel

Door Pascale Nieuwland-Jansen | donderdag 28 juli 2016

Dit is het tweede blog in een mini-serie over het ontwerpen van een aandelenplan. Succes begint bij het kiezen van de vorm die bij het gestelde doel past. Wil je belonen of de betrokkenheid vergroten?

lees meer

Tags: aandelenplan, medewerkers, aandelen

Hoe een aandelenplan mede-ondernemerschap stimuleert

Door Pascale Nieuwland-Jansen | woensdag 3 februari 2016

U heeft een plan, maar u ziet minder effect dan u had gedacht. Het plan leeft te weinig bij de medewerkers of u wilt nog meer effect halen uit het plan. Tijd om aan de bedrijfscultuur te gaan werken.

lees meer

Tags: medewerkers motiveren, aandelenplan, HRM-beleid, werknemers betrekken, medewerkers, werknemers

Geleerde lessen delen

Door Pascale Nieuwland-Jansen | dinsdag 16 juni 2015

Het SNPI-platform komt regelmatig bij elkaar om ervaringen uit te wisselen en lessen te delen, zoals op 11 juni bij Thales. Het ‘trending topic’ van deze middag werd de vraag: Wat kun je doen om de betrokkenheid van medewerkers bij een plan te verhogen?

lees meer

Tags: participatieplan, platformbijeenkomst SNPI, betrokken, medewerkers, praktische tips, platform

Over de grens!

Door Pascale Nieuwland-Jansen | dinsdag 28 april 2015

 

Internationaal een plan uitrollen

Ondernemingen met vestigingen in meerdere landen lopen tegen specifieke problemen aan bij het uitrollen van een aandelenplan en verzinnen slimme oplossingen. Tijd om de ervaringen te delen.

Door Pascale Nieuwland-Jansen

lees meer

Tags: aandelenplan, Europees, internationaal, medewerkers, wetgeving

Doe- het- samen is ook bij een participatieplan de beste methode

Door Pascale Nieuwland-Jansen | dinsdag 7 april 2015

Ook al ben je een hele goede ondernemer, dan betekent dat niet automatisch dat je goed bent in het meekrijgen en enthousiasmeren van medewerkers voor een financieel participatieplan. En dat is dan nog een van de schijnbaar gemakkelijkste aspecten van financiële participatie.

lees meer

Tags: communicatie, participatieplan, STAK, ondernemers, financieel participatieplan, HRM, Joost Roosen, medewerkers, Van Lanschot Bankiers, Rutger Gevers Deynoot

Aandelen

Door Pascale Nieuwland-Jansen | maandag 2 maart 2015

Aandelen halen regelmatig het nieuws. Zelf merk ik in de praktijk dat de begrippen aandelen en aandelen van de eigen onderneming bezitten nog steeds niet erg bekend zijn.

lees meer

Tags: ondernemerschap, BV, beursgenoteerd, NPEX, Sligro, medewerkers, aandelen, DGA, medewerkeraandeelhouders, Holland Colours, NV

Investeerders met hart voor de zaak

Door Pascale Nieuwland-Jansen | maandag 2 februari 2015

Eigenlijk wilde ik u deze week meer gaan vertellen over onze geplande studiereis naar Amerika in juni van dit jaar. Dat ga ik ook doen. Maar ik wil eerst ingaan op de perikelen bij V&D.

lees meer

Tags: financiële participatie, ondernemers, ESOP, Beyster Symposium, winstdeling, investeringsmaatschappij, medewerkers, aandelen, personeelsaandelen, DGA, Blasi, investeerders, V&D

Kijkje in de keuken

Door Pascale Nieuwland-Jansen | donderdag 24 oktober 2013

Onderzoeken uit andere landen (en een paar uit Nederland) wijzen uit dat een vorm van werknemersparticipatie op het gebied van aantrekken, behouden en loyaliteit zeer aantrekkelijk is, vaak ongeacht het aantal werknemers in de onderneming. Ik nam een kijkje in de keuken bij een Nederlandse kleinere onderneming om te zien of het werkt.

lees meer

Tags: HRM, motiveren, medewerkers, loyaliteit, aandelen voor medewerkers

De waarde van de tent zonder vent (m/v)

Door Pascale Nieuwland-Jansen | maandag 13 mei 2013

Als DGA of directeur met aandelen in de onderneming (m/v) hebt u een beeld van de waarde van uw onderneming. Maar klopt dat beeld wel? En hoe kun je de waarde van aandelen objectief bepalen? En wat komt erbij kijken als je niet naar de markt gaat met je bedrijf, maar als je aandelen wilt overdragen aan je eigen medewerkers?

lees meer

Tags: MKB, waardebepaling, ondernemer, medewerkers, aandelen, gezond bedrijf, informatiebijeenkomst

Ja, ik blijf graag op de hoogte van nieuwe blogs

Recente blogs