SNPI Blog

Waarom laat je medewerkers niet investeren?

Door Karen Ubachs | donderdag 7 februari 2019

Ondernemers en werknemers verschillen in de basis helemaal niet veel van elkaar. Beiden willen op een uitdagende en leuke manier geld verdienen, balans tussen werk en privé, eigen verantwoordelijkheden en een toekomst. Iedereen vult dit het liefst op zijn eigen manier in, zodat het plaatje per mens er heel anders uitziet. Maar als we zoeken naar hét verschil tussen de ondernemer en  de werknemer, dan zou je kunnen stellen dat werknemers hechten aan een stukje zekerheid en dat ondernemers dit makkelijker kunnen loslaten.

lees meer

Tags: communicatie, ondernemers, Sligro, investeren, medewerkeraandeelhouders, Holland Colours, investeerders, Witteveen+Bos, continuïteit, strategie, MVO

Werknemersaandelen: vangnet of juist een risico voor werknemers?

Door Anne Veenman | vrijdag 2 juni 2017

In de literatuur worden werknemersaandelen vaak beschreven als een risico voor de werknemer. Een werknemer raakt namelijk met zijn spaargeld en zijn salaris afhankelijk van slechts één partij: zijn werkgever. In tijden van tegenslag zou dit weleens lelijk uit kunnen pakken. Dit is dan ook precies de reden voor de vakbeweging om vanaf de jaren ’90 kritisch tegenover werknemersaandelen te staan. Maar is dit wel zo? Zijn werknemersaandeelplannen altijd een risico voor de werknemer of kan het ook juist een vangnet zijn?

lees meer

Tags: crisis, investeren, aandelen voor medewerkers, investeerdersrisico

Investeren in zekerheid voor het bedrijf

Door Pascale Nieuwland-Jansen | maandag 16 februari 2015

Ondernemers en werknemers verschillen in de basis helemaal niet veel van elkaar. Beide willen op een uitdagende en leuke manier geld verdienen, balans tussen werk en privé, eigen verantwoordelijkheden en een toekomst. Iedereen vult dit het liefst op zijn eigen manier in, zodat het plaatje per mens er heel anders uitziet. Maar als we zoeken naar hét verschil tussen de ondernemer en  de werknemer, dan zou je kunnen stellen dat werknemers hechten aan een stukje zekerheid en dat ondernemers dit makkelijker kunnen  loslaten.

lees meer

Tags: communicatie, ondernemers, Sligro, Movares, investeren, medewerkeraandeelhouders, Holland Colours, investeerders, Witteveen+Bos, continuïteit, strategie, MVO

Is uw participatieplan crisisbestendig? (deel V)

Door Pascale Nieuwland-Jansen | donderdag 28 augustus 2014

Wat maakt een participatieplan crisisbestendig? Deze week – als laatste component, maar zeker niet de onbelangrijkste – communicatie.  Dan gaat het over communicatie met werknemers over het plan, maar ook over communicatie met medewerkers als aandeelhouders.

lees meer

Tags: communicatie, STAK, crisis, investeren, transparantie

Citizen Marshallplan redt EU uit de crisis!

Door Pascale Nieuwland-Jansen | zondag 16 juni 2013

Bedrijfsbrede aandelenplannen kunnen de EU  uit de crisis redden volgens prof Blasi ( Rutgers University) en dr Freeman (Harvard). Niet de minsten. Wat is hun idee?

lees meer

Tags: EU, personeelsaandelen, investeren, pensioenfonds

Ja, ik blijf graag op de hoogte van nieuwe blogs

Recente blogs