SNPI Blog

Aandelen in ruil voor salaris

Door Karen Ubachs | dinsdag 28 mei 2019

Aandelen in ruil voor salaris wordt aantrekkelijker

Eindelijk een goed bericht over aandelenplannen vanuit de overheid! De overheid gaat aandelen in ruil voor salaris aantrekkelijker maken. Nederland kent nu geen enkele voordelen voor aandelenplannen. Andere landen in de wereld wel. Zoals bijvoorbeeld de Verenigde Staten.
In Sillicon Valley is het bijvoorbeeld voor start-ups niet de vraag óf ze iets aan financiële participatie doen, maar wat ze gaan doen.
100% van de start-ups in Sillicon Valley doet aan financiële medewerkersparticipatie.
Nu Nederland nog! Lees er hier meer over.

lees meer

Tags: werknemer, SNPI, delen, start-ups, internationaal, aandelen, werknemers, Startups, belonen, aandelen voor medewerkers, personeel, medewerkersparticipatie, aandeelhouderschap, salaris, werknemersparticipatie, mede-eigenaarschap, Den haag, eigenaar zijn, traject

De 3rd WAY is een groot idee!

Door Pascale Nieuwland-Jansen | maandag 18 april 2016

Amerika is een kapitalistische droommachine zonder voldoende kapitalisten. Met deze simpele maar diepgaande observatie, leggen de Republikein Veny Musum en Democraat Upendra Chivukula een fundamenteel probleem in de Amerikaanse economie bloot.

lees meer

Tags: ESOP, internationaal

Inspiratie uit de VS - Financiële participatie als organisatievorm denken

Door Pascale Nieuwland-Jansen | maandag 18 januari 2016

Elk half jaar wordt in de VS een conferentie over financiële medewerkersparticipatie georganiseerd, afwisselend aan de westkust van Amerika in California, thuisbasis van NCEO, de Amerikaanse tegenhanger van SNPI en de andere keer in New Brunswick, de thuisbasis van de Rutgers Universiteit, net onder New York. Vorige week was voor mij de eerste keer dat ik deze conferentie bezocht, maar het zal zeker niet de laatste keer zijn, want jeetje wat had deze conferentie een inhoudelijk hoog niveau.

lees meer

Tags: ESOP, internationaal, financiële medewerkersparticipatie, organisatievorm

Hart ophalen

Door Pascale Nieuwland-Jansen | donderdag 7 januari 2016

Mensen met een passie voor het delen van kennis over financiële medewerkersparticipatie kunnen hun hart ophalen tijdens de jaarlijkse Beyster conferentie van 10 tot en met 13 januari. SNPI is erbij. 

lees meer

Tags: Beyster Symposium, Citizen´s Share, internationaal, financiële medewerkersparticipatie, Blasi

Back to basics

Door Pascale Nieuwland-Jansen | woensdag 25 november 2015

Op onze conferentie, Crossing Borders, presenteerde David Hildebrandt, de voorzitter van IAFP zijn visie op de toekomst van medewerkersaandeelhouderschap. Kort samengevat is dat: ‘back to basics’. Hildebrandt is Amerikaan en babyboomer. Dat kleurt zijn visie. 

lees meer

Tags: internationaal, financiële medewerkersparticipatie, IAFP, conferentie, ifs ProShare

Buitenlands plan eigen maken

Door Pascale Nieuwland-Jansen | dinsdag 23 juni 2015

Er zijn Nederlandse internationals met een participatieplan, maar ook moederbedrijven uit andere landen met vestigingen in Nederland hebben wel eens een plan voor medewerkersparticipatie, zoals Thales. Hoe maak je je zo’n plan eigen in Nederland?

lees meer

Tags: financiële participatie, Thales, internationaal

Citizen Marshallplan redt EU uit de crisis!

Door Pascale Nieuwland-Jansen | maandag 11 mei 2015

Bedrijfsbrede aandelenplannen kunnen de EU  uit de crisis redden volgens prof Blasi ( Rutgers University) en dr Freeman (Harvard). Niet de minsten. Wat is hun idee? Ook deze week een blog uit het archief, maar zeker niet minder relevant. 

Door Pascale Nieuwland

lees meer

Tags: crisis, studiereis, internationaal, aandelen, werknemers, Blasi

Mede-eigenaarschap versterkt participatie

Door Pascale Nieuwland-Jansen | donderdag 30 april 2015

Een blog uit het archief maar nog steeds relevant, zeker met de opkomende studiereis naar Amerika.  De Amerikaanse goeroe van de financiële participatie, Joseph Blasi, verwonderde zich over het ontbreken van fiscale voordelen hiervoor in Nederland. Mede-eigenaarschap bevordert participatie, in bedrijven maar ook in de samenleving.

Door Pascale Nieuwland-Jansen

lees meer

Tags: ESOP, internationaal, personeelsaandelen, Blasi, Verenigde Staten, medewerkeraandeelhouders, ondernemingsmodel

Over de grens!

Door Pascale Nieuwland-Jansen | dinsdag 28 april 2015

 

Internationaal een plan uitrollen

Ondernemingen met vestigingen in meerdere landen lopen tegen specifieke problemen aan bij het uitrollen van een aandelenplan en verzinnen slimme oplossingen. Tijd om de ervaringen te delen.

Door Pascale Nieuwland-Jansen

lees meer

Tags: aandelenplan, Europees, internationaal, medewerkers, wetgeving

Inspiratie in de VS - aandelen voor werknemers als ondernemingsmodel

Door Pascale Nieuwland-Jansen | maandag 23 maart 2015

Een nieuw ondernemingsmodel is in opkomst waarin het ondernemerschap en het aandeelhouderschap breder worden gedeeld in een onderneming. Startups kunnen hier al vanaf het begin heel gemakkelijk een mogelijkheid voor inbouwen. Dat maakt invoering later niet alleen gemakkelijker maar ook goedkoper.

lees meer

Tags: ondernemers, studiereis, internationaal, aandelen, participatie, werknemers, ondernemingsmodel, Startups

Studiereis naar VS

Door Pascale Nieuwland-Jansen | dinsdag 10 februari 2015
lees meer

Tags: financiële participatie, ondernemers, aandeelhouders, MKB, Nederlandse bedrijven, ESOP, Beyster Symposium, studiereis, internationaal, aandelen, participatie, personeelsaandelen, DGA, Blasi, Verenigde Staten

Ja, ik blijf graag op de hoogte van nieuwe blogs

Recente blogs