SNPI Blog

Waarom een bedrijfsbreed participatieplan een bedrijf sterker maakt

Door Pascale Nieuwland-Jansen | donderdag 25 oktober 2018

Er zijn veel mooie bedrijven in de wereld die een aandelenplan hebben voor al hun medewerkers. Veel van deze bedrijven geloven in de kracht van mede-eigenaarschap en de positieve invloed op de cultuur en ondernemendheid van de organisatie, maar ook het samen delen van de winsten.

lees meer

Tags: SNPI, Brussel, ifs ProShare, medewerkersparticipatie, werknemersparticipatie, mede-eigenaarschap, multinationals, Essilor, St Gaubain, bedrijfsbrede, netwerk, Etion, AGP, siemens, Voestalpine

Britse participatieregelingen, succes en millennials

Door Anne Veenman | dinsdag 12 december 2017

Begin november bracht ik een bezoek aan ProShare in London, het Britse equivalent van SNPI en nam deel aan een workshop voor deelnemers aan participatieplannen. Een paar dingen vielen mij op.
Het doel van ProShare is net als van SNPI: het promoten van financiële werknemersparticipatie op een bedrijfsbreed niveau. Werknemersaandelen of andere vormen van winstdeling voor een brede groep in de onderneming dus, waar zowel de medewerkers als de onderneming van profiteren. Proshare treedt niet op als adviseur van individuele bedrijven of STAKs, dat doet SNPI wel. Wel weer vergelijkbaar is dat ProShare workshops organiseert over het implementeren van participatieplannen en informatieve workshops voor deelnemers van regelingen. Zo’n workshop heb ik bezocht.

lees meer

Tags: succes, financiële medewerkersparticipatie, ifs ProShare, Generaties, trends, millennials, trendonderzoek, UK

Geld moet rollen

Door Pascale Nieuwland-Jansen | maandag 7 december 2015

 De Nederlandse overheid is de laatste kabinetsperioden niet gerichtop het stimuleren van sparen. Consumentenuitgaven zijn drijvers voor de economie, dat moet gestimuleerd worden. Geld in een oude sok heeft inderdaad weinig nut, maar geld kan ook meewerken.

lees meer

Tags: financiële medewerkersparticipatie, mede-aandeelhouder, werknemersaandelen, mede-ondernemer, ifs ProShare

Back to basics

Door Pascale Nieuwland-Jansen | woensdag 25 november 2015

Op onze conferentie, Crossing Borders, presenteerde David Hildebrandt, de voorzitter van IAFP zijn visie op de toekomst van medewerkersaandeelhouderschap. Kort samengevat is dat: ‘back to basics’. Hildebrandt is Amerikaan en babyboomer. Dat kleurt zijn visie. 

lees meer

Tags: internationaal, financiële medewerkersparticipatie, IAFP, conferentie, ifs ProShare

Ja, ik blijf graag op de hoogte van nieuwe blogs

Recente blogs