SNPI Blog

Hoe het niet moet: werknemersaandelen zoals in de VOC

Door Anne Veenman | vrijdag 24 maart 2017

De VOC wordt ons vaak voorgehouden als voorbeeld qua ondernemerschap, samenwerking en mentaliteit. Wat kunnen start-ups van de VOC leren?

lees meer

Tags: financieel participatieplan, bestuurder, aandelen voor medewerkers

De ideale periode om te starten met een aandelenplan

Door Pascale Nieuwland-Jansen | maandag 30 november 2015

Een van de meest gehoorde vragen die wij aan tafel krijgen is: Hoe lang duurt een traject van implementeren van een participatieplan? En wanneer kan je het beste van start gaan met een implementatietraject?

lees meer

Tags: financieel participatieplan, handelsdag, Belastingdienst

Doe- het- samen is ook bij een participatieplan de beste methode

Door Pascale Nieuwland-Jansen | dinsdag 7 april 2015

Ook al ben je een hele goede ondernemer, dan betekent dat niet automatisch dat je goed bent in het meekrijgen en enthousiasmeren van medewerkers voor een financieel participatieplan. En dat is dan nog een van de schijnbaar gemakkelijkste aspecten van financiële participatie.

lees meer

Tags: communicatie, participatieplan, STAK, ondernemers, financieel participatieplan, HRM, Joost Roosen, medewerkers, Van Lanschot Bankiers, Rutger Gevers Deynoot

Financiële participatie voor fijnproevers

Door Jeanne Hoogers | dinsdag 9 december 2014

Het jaarlijkse SNPI diner in Des Indes in Den Haag is een avond voor fijnproevers. En dan bedoel ik eigenlijk niet eens het verfijnde menu, maar veeleer het tafelgesprek en de presentaties tussen de gangen door.

lees meer

Tags: medewerkers motiveren, financieel participatieplan, HRM-beleid, communicatie over participatieplan, financiele werknemersparticipatie, gedrag medewerkers veranderen

De dag na Ben Tiggelaar

Door Pascale Nieuwland-Jansen | vrijdag 7 november 2014

Elk jaar doe ik wel een cursus of workshop. Ik heb het mijzelf verplicht. Zodra je stopt met leren, sta je stil. Zo is dat persoonlijk en ook voor bedrijven.

lees meer

Tags: financiële participatie, medewerkers motiveren, financieel participatieplan, fianciele participatie, succes, veranderproces, financiele werknemersparticipatie, gedrag medewerkers veranderen, bedrijfsresultaat, oriëntatieworkshop, veranderpsychologie

Ja, ik blijf graag op de hoogte van nieuwe blogs

Recente blogs