SNPI Blog

Waarom een bedrijfsbreed participatieplan een bedrijf sterker maakt

Door Pascale Nieuwland-Jansen | donderdag 25 oktober 2018

Er zijn veel mooie bedrijven in de wereld die een aandelenplan hebben voor al hun medewerkers. Veel van deze bedrijven geloven in de kracht van mede-eigenaarschap en de positieve invloed op de cultuur en ondernemendheid van de organisatie, maar ook het samen delen van de winsten.

lees meer

Tags: SNPI, Brussel, ifs ProShare, medewerkersparticipatie, werknemersparticipatie, mede-eigenaarschap, multinationals, Essilor, St Gaubain, bedrijfsbrede, netwerk, Etion, AGP, siemens, Voestalpine

Equity for punks: hoe beloon je een shareholder?

Door Pascale Nieuwland-Jansen | donderdag 23 augustus 2018

Onlangs was ik in Brussel en kwam per toeval in het café van Brewdog terecht. Een keten en brouwerij uit Schotland, die ik nog niet kende. Het café was zoals veel café’s. Hangbanken en veel, heel veel bier op de tap.

lees meer

Tags: stakeholders, Brussel, werknemersparticipatie, mede-eigenaarschap, shareholder, equity

Europa wil financiële participatie, nu Nederland nog

Door Pascale Nieuwland-Jansen | maandag 3 februari 2014

Er gebeurt ineens veel in Brussel op het gebied van financiële werknemersparticipatie. Het onderwerp is al bijna 20 jaar een thema in het Europese Parlement, maar het onderwerp verschuift eindelijk vanuit het sociale spectrum naar de economische en financiële hoek, samen met onderwerpen als corporate governance. Dat is een zeer positieve ontwikkeling en in mijn ogen ook een terechte.

lees meer

Tags: fianciele participatie, delen is het nieuwe ondernemen, ondernemingsinstrument, medewerkeraandeelhouders, Brussel, business model, intrinsiek ondernemerschap

Ja, ik blijf graag op de hoogte van nieuwe blogs

Recente blogs