SNPI Blog

Wie zijn wij? SNPI al 25 jaar een not for profit stichting. 25 jaar SNPI (4)

Door Pascale Nieuwland-Jansen | donderdag 29 augustus 2019

Stichting Nederlands Participatie Instituut (SNPI) bestaat dit jaar 25 jaar! Deze zomer blikken wij terug op 25 jaar medewerkersparticipatie in Nederland en 25 jaar SNPI.

Een veelgevraagde vraag bij ons aan tafel van bezoekers is: vertel eens meer over SNPI. Is het echt een stichting?

Wie zijn wij?

SNPI is een stichting, al 25 jaar en altijd onafhankelijk en not for profit. Vanaf het allereerste begin bij de oprichting, door drie verschillende partijen, te weten Stichting Werkgemeenschappen Bergeijk (SWB), Stichting Stimulans en de Vereniging voor Participatief Ondernemen (VPO) was SNPI al een gespecialiseerde stichting gericht op het bevorderen van werknemersparticipatie. 

Wij zijn non-profit en financieel onafhankelijk. SNPI heeft geen commerciële banden met andere organisaties. Er is jaarlijks een kleine subsidiebijdrage van de oprichter SWB en alle activiteiten doet SNPI kostendekkend.

Not for profit betekent niet gratis

Op de website van SNPI bieden we heel veel informatie aan over participeren en hoe je participatie kan toepassen. Ervaringen van bedrijven, maar ook onderzoeken en artikelen zijn allemaal gratis te vinden. 

SNPI kan adviesdiensten en platformlidmaatschappen niet gratis aanbieden, maar er wel alles aan doen om de kosten voor de onderneming laag te houden.

Een traject van invoering is intensief. Een samenwerking tussen SNPI en een onderneming kan makkelijk een jaar of meer in beslag nemen. SNPI is de enige in Nederland die een compleet traject van invoering aanbiedt tegen een zeer schappelijke prijs. 

Lean and mean

Al onze activiteiten doen wij kostendekkend en bieden wij aan tegen zo laag mogelijke tarieven. Dit doen wij door lean and mean te opereren. SNPI heeft een klein vast team met parttimers en een  flexibele schil van adviseurs en marketing- en communicatie medewerkers. Zo kan SNPI met een klein team en een kleine begroting toch specialistisch advies geven aan ondernemingen over medewerkersparticipatie en kunnen wij bedrijven intensief begeleiden bij het invoeren van een participatieplan. 

Anders dan commerciële partijen, vragen wij mensen om naar ons kantoor te komen voor kennismakingsgesprekken en bieden wij onze diensten aan in de vorm van een pakket met een vaste prijs. 

Wij vinden het erg belangrijk dat de invoering van een participatieplan voor alle bedrijven mogelijk is. Toch realiseren wij ons wel dat een participatie invoeren niet goedkoop is. Het inschakelen van de notaris, de waardeerder en eventueel SNPI voor de begeleiding laat een traject van invoering in de papieren lopen. Wij doen er steeds alles aan om prijzen laag te houden, maar een invoering is meer dan een contract opstellen en iedereen die zich dat realiseert, zal begrijpen dat de prijzen die SNPI vraagt voor de diensten heel redelijk zijn. 

Kom kennismaken met SNPI

Kom een keer koffie drinken op ons kantoor en maak kennis met iemand van ons team. Als u bereid bent om naar ons toe te komen, dan zorgen wij dat de prijzen van onze diensten zo laag mogelijk kunnen blijven!

Meer weten over het onderwerp en hoe je dit kan toepassen, bestel dan ons boek of kom een keer kennismaken met het team van SNPI en mail ons voor een afspraak.

Bestel het boek

 

Topics: werknemersaandelen, aandelen voor medewerkers, werknemersparticipatie

Ja, ik blijf graag op de hoogte van nieuwe blogs

Recente blogs