SNPI Blog

Medewerkers mede-eigenaar maken. Samen de risico's en winsten delen.

Door Pascale Nieuwland-Jansen | woensdag 12 februari 2020

Er zijn heel veel redenen om te starten met een financiële medewerkersparticipatie. SNPI is een non-profit expertisecentrum en promoot al meer dan 25 jaar mede-eigenaarschap van medewerkers in het bedrijf waar zij werken.

Wij doen dit niet zomaar.

Er wordt al meer dan 40 jaar wetenschappelijk onderzoek gedaan naar medewerkersparticipatie en ruim 75% van al die onderzoeken laten verschillende positieve effecten zien. Dat alleen is een goede reden om je eens in het onderwerp te verdiepen. 

Modern ondernemen

Ondernemingen van nu zijn platte organisaties, er is veel zelfsturing, medewerkers hebben duidelijk eigen verantwoordelijkheden en invloed op de werkzaamheden en organisatie. Medewerkers zijn een belangrijkste asset. Dit type ondernemingen en type medewerkers zijn niet meer weg te denken anno 2020 in Nederland.

Voor deze ondernemingen is de stap naar financiële medewerkersparticipatie makkelijk en snel te maken. Met het mede-eigenaar maken van de medewerkers, formaliseer je deze cultuur. Samen deel je de risico's van het eigenaarschap en als het goed gaat deel je de winsten en de groei.

Hoe mooi is dat!  

Wilt u dit ook? neem dan eens contact op met SNPI en samen kijken wij naar de mogelijkheden van eigenaarschap en welke goed passen bij uw organisatie. 

Deze periode is een mooi moment om te starten met de voorbereidingen. U kunt uw medewerkers dan mogelijk al in de zomer van 2020 mede-eigenaar maken en samen bouwen aan een mooie toekomst.

VI Company vertelt in deze video meer over het meedelen in het succes

HubSpot Video

 

Topics: aandeelhouders, personeelsaandelen, financiële medewerkersparticipatie, aandelen voor medewerkers, mede-eigenaarschap

Ja, ik blijf graag op de hoogte van nieuwe blogs

Recente blogs