SNPI Blog

Food and thoughts

Door Karen Ubachs | donderdag 22 november 2018

Heerlijk eten in een veertiende-eeuws klooster in hartje Utrecht en tussendoor food for thougths en tafelgesprekken.

Binnenkort, op 29 november, is deze mooie plek weer voor even de eetkamer van SNPI en haar relaties. Ooit was Grand Hotel Karel V het thuis van middeleeuwse ridders, priesters en keizers. Vandaag de dag is het een van de meest verrassende plekken van de stad Utrecht. Dwaal door de verhalen van deze betoverende plek maar laat je ook onderdompelen door de inspirerende verhalen van onze twee sprekers. Dit jaar zijn dat Rik Koppelaar (directeur Greenvis) en Ewald Engelen (politiek filosoof)

De ondernemer

Rik Koppelaar hebben we ontmoet op het kantoor van SNPI. Hij kwam binnen voor een vrijblijvend gesprek. Wij waren al vrij snel geïntrigeerd door deze jonge vooruitstrevende ondernemer en we willen graag zijn verhaal met u delen.

Greenvis is op een missie om de toekomst te verbeteren vanuit een passie voor duurzame warmte en koude. Een team van ondernemende experts maakt collectieve energiesystemen tot een duurzaam succes. Rik voelt zich nauw betrokken bij de energietransitie. Zijn ambitie is om duurzame warmte voor iedereen bereikbaar te maken. Het kennisplatform Greenvis gebruikt hij om de impact van zijn positieve bijdrage te vergroten.

Het succes wil hij delen met zijn medewerkers en nu staat hij aan het begin van het opstellen van een aandelenplan voor medewerkers; een spannende tijd.

De denker

Ewald Engelen kennen we van het boek ‘De burger en de onderneming’ waarin hij schrijft over vormen van economisch burgerschap: directe participatie, indirecte participatie en financiële participatie. De inzet was  om meer deelnemers toegang tot de vergadertafels in de onderneming te geven. Waar slaagt dat? Ewald Engelen is al lange tijd voorstander van financiële participatie en wij zijn benieuwd naar de verhalen van deze denker.

Natuurlijk wil je zo’n evenement niet missen. Kom genieten van de inspirerende ruimte, de sprekers, de tafelgenoten en het eten tijdens het jaarlijks SNPI-diner.

Bent u ondernemer en overweegt u een aandelenplan in te voeren voor uw medewerkers, kom dan naar ons jaarlijks SNPI_diner en ontmoet bedrijven die al zo georganiseerd zijn. U kunt zich aanmelden via onderstaande button.

Aanmelden Diner 2019

 

Topics: personeelsaandelen, aandelen voor medewerkers, medewerkersparticipatie, aandeelhouderschap, werknemersparticipatie, mede-eigenaarschap

Ja, ik blijf graag op de hoogte van nieuwe blogs

Recente blogs