SNPI Blog

SNPI ook internationaal

Door Pascale Nieuwland-Jansen | vrijdag 10 oktober 2014

SNPI is niet alleen op landelijk niveau actief, maar ook binnen de Europese grenzen. Zo had het team van SNPI donderdag 2 oktober een overleg met  collega’s van IAFP in Parijs.

DOOR PASCALE NIEUWLAND-JANSEN

De werkzaamheden van SNPI zijn uiteraard meer nationaal gericht dan internationaal. SNPI behartigt de belangen van de aangesloten Nederlandse bedrijven met financiële participatie, houdt zich bezig met lobby, maar is ook druk met ook het geven van advies en voorlichting aan bedrijven die nog niet actief zijn met financiële participatie.

WP 000870En juist voor onze landelijke promotie is het goed om regelmatig naar het buitenland te kijken om te zien wat zij allemaal al hebben gedaan om zo te leren van de aanwezige kennis en ervaringen. In de landen om ons heen is financiële participatie door medewerkers veel bekender dan in ons land en vaak onderdeel van regeringsbeleid. Met name Engeland en Frankrijk lopen voorop. Voor inspiratie en voor de lobby in Europa houdt SNPI contact met de internationale platforms en zusterorganisaties in Europa.

Zusterorganisatie IAFP

Begin oktober was SNPI in Parijs te gast bij IAFP (The International Association for Financial Participation), een non-profit organisatie net als SNPI, maar gezien de omvang van financiële participatie in Frankrijk een veel grotere organisatie dan SNPI in Nederland. Tijdens een overleg praat je elkaar bij over land-specifieke zaken en deel je ervaringen, kijk je naar manieren om elkaar te helpen bij de activiteiten en bespreek je wat er in Brussel gebeurd voor wat betreft lobby-activiteiten en internationale projecten.

SNPI onderhoudt contact met IAFP in Parijs en EFES in Brussel, beiden zijn platformorganisaties. Verder zijn er nog de nationale zusterorganisaties van SNPI, te weten AGP in Duitsland en IFSProshare in Engeland. De internationale contacten staan ook ter beschikking van onze platformleden. Ons netwerk is ook uw  netwerk.

Meer weten?

Niet alleen SNPI is internationaal actief. Veel bedrijven werken internationaal. Nederlandse bedrijven zoeken naar mogelijkheden om hun participatieplan te lanceren in andere landen waar zij actief zijn en omgekeerd zoeken buitenlandse bedrijven naar mogelijkheden voor werknemersparticipatie in Nederland. Elk land kent zijn eigen fiscale en belastingregels en een plan over de grenzen uitrollen is niet altijd eenvoudig.

Wilt u meer weten over IAFP in Parijs, kijk dan op de website: http://aipf-association.fr

Op 23 oktober is er een grote conferentie van IAFP over fiananciele participatie. Het programma kunt u hier vinden.

Solliciteer! 

Wij, SNPI in Nederland, streven naar een grotere bekendheid van financiële participatie en makkelijkere toegang tot aandelenplannen voor alle soorten bedrijven. Ultiem pleiten we natuurlijk ook voor fiscale regelingen ter bevordering van financiële participatie voor werknemers.

SNPI zoekt voor onder meer deze actieve lobby uitbreiding van het team. Wij zoeken een Office Manager Communicatie & PA. Bent u geïnteresseerd in deze vacature? Solliciteer dan meteen!

 

Ja, ik blijf graag op de hoogte van nieuwe blogs

Recente blogs