SNPI Blog

Delen is het nieuwe ondernemen

Door Jeanne Hoogers | donderdag 6 maart 2014

Bijna is het zover. Donderdag 13 maart 2014 vindt het congres ‘Delen is het nieuwe ondernemen’ plaats. Behalve de komst van Blasi en de presentatie van recent onderzoek kunnen bezoekers nog veel meer delen.

Door Sabrina Broer

Goeroe Joseph Blasi, Rutgers’ School of Management, komt speciaal naar Nederland, onder meer om te reflecteren op de resultaten uit het Nederlandse onderzoek. Dit onderzoek is gehouden onder Nederlandse werkgevers en werknemers. Kennen zij werknemersaandeelhouderschap en wat vinden zij er van? In de Verenigde Staten is financiële participatie door medewerkers een veel gewonere zaak. Kan dat in Nederland ook gebeuren en wat zijn de verschillen met het buitenland?

Praktijk

Met 'ForFarmers' presenteren Van Lanschot en MonIdee een live casus van een interne beurs. ASML deelt ervaringen met ‘Participation in technology’. Beide presentaties laten zien wat er in de praktijk mogelijk is aan financiële medewerkersparticipatie.  Heel bijzonder is dat Nederlandse bedrijven met participatieplannen en experts op dit gebied direct in gesprek gaan met bezoekers om ervaringen en kennis te delen.

Partners

Niet op de laatste plaats worden de resultaten van onderzoek over financiële werknemersparticipatie door de Erasmus Universiteit Rotterdam gepresenteerd. Dit onderzoek is opgezet en uitgewerkt samen met vertegenwoordigers van FNV, NWMedezeggenschap, CNV Vakmensen en AWVN. Zij nemen het rapport in ontvangst.  Dagvoorzitter Ruben Houweling  gaat in gesprek met Aloy Soppe over de resultaten van het rapport en met Ruud Kuin, vicevoorzitter FNV, en Piet Fortuin, vicevoorzitter CNV Vakmensen over financiële werknemersparticipatie en de betekenis van het onderzoek voor de vakbonden.

Het wordt een interessante middag die bol staat van informatie van en voor bedrijven die geïnteresseerd zijn in financiële werknemersparticipatie. Bent u nieuwsgierig naar het onderwerp of wilt u gewoonweg meer leren over financiële werknemersparticipatie? Meld u dan nu aan en kom naar het congres ‘Delen is het nieuwe ondernemen’.

 

 

New Call-to-Action

 

Ja, ik blijf graag op de hoogte van nieuwe blogs

Recente blogs